Wannes Vansina
Volledig scherm
© Wannes Vansina

Mechelen herhaalt actie van verkoop Mechelenbonnen aan ondernemingen: “Lokale ondernemers aanmoedigen om het lokaal shoppen te ondersteunen”

MechelenHet stadsbestuur van Mechelen organiseert dit eindejaar opnieuw een actie waarbij bedrijven een korting  krijgen bij de aankoop van Mechelenbonnen. Ondernemingen die op zoek zijn naar een geschenk voor hun medewerkers of klantenrelaties, kunnen Mechelenbonnen kopen met een korting van 20 procent op de totale waarde van de bonnen. 

 1. Verrassende keeperscarrousel bij Rupel Boom waar Nolle en Jouini moeten vertrekken en Juliaan Laverge (ex-Roeselare) tekent: “Mijn kans grijpen”
  voetbal eerste nationale

  Verrassen­de keeperscar­rou­sel bij Rupel Boom waar Nolle en Jouini moeten vertrekken en Juliaan Laverge (ex-Roeselare) tekent: “Mijn kans grijpen”

  Niet de langverwachte versterking in het aanvallend compartiment werd woensdagavond aangekondigd bij Rupel Boom, maar wel heel wat activiteit onder de doelmannen. Zo nemen de Steenbakkers per direct afscheid van Jordi Nolle en Nehdi Jouini en halen ze Juliaan Laverge binnen. De 21-jarige doelman (ex-Roeselare) zat tijdens de heenronde zonder club nadat een Spaans avontuur bij vierdeklasser Córdoba CF met een sisser afliep.
 2. KleinKunstCircuit laat van zich horen: “Beetje krankzinnig, maar mensen hebben behoefte aan amusement”
  Mechelen

  KleinKunst­Cir­cuit laat van zich horen: “Beetje krankzin­nig, maar mensen hebben behoefte aan amusement”

  Een aantal Maneblussers met een hart voor Nederlandstalige luistermuziek heeft dinsdag KleinKunstCircuit Mechelen voorgesteld. Doel van de nieuwe vereniging is zoveel mogelijk optredens van lokale kleinkunstartiesten te organiseren en ondersteunen. “Het is een beetje krankzinnig om in volle coronatijd een culturele vereniging boven de doopvont te houden”, geeft oprichter Dirk De Boeck toe.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.