Woonunits aan hotel Montreal.
Volledig scherm
Woonunits aan hotel Montreal. © David Legreve

Mechelen bouwt nooddorp voor 600 vluchtelingen aan De Nekker

MechelenMechelen bouwt een nooddorp voor een 600-tal vluchtelingen. Dat bevestigt burgemeester Alexander Vandersmissen. De units komen op de overloopparking van de Nekkerhal.

 1. Vrouw (54) tegen rechter: “Voorwaarden naleven? Zonder drugs geraak ik niet uit bed”

  Vrouw (54) tegen rechter: “Voorwaar­den naleven? Zonder drugs geraak ik niet uit bed”

  Het parket in Mechelen heeft een celstraf gevorderd van 4 maanden met probatie-uitstel tegen een 54-jarige vrouw. Ze stond terecht omdat de politie tijdens een controle een zakje met cocaïne aantrof. Hoewel zij zelf halsstarrig bleef ontkennen dat het om cocaïne ging, was het volgens zowel de politie als parket duidelijk bewezen. “Maar er is duidelijk een onderliggende drugsproblematiek aanwezig bij mevrouw, daarom lijkt me een opvolging nodig”, aldus het parket. Alleen zag de vrouw dat niet helemaal zitten. “Ik ga eerlijk zijn, maar ik vrees dat ik ze niet ga kunnen naleven”, zei de vrouw. “Niet moedwillig, maar ik functioneer gewoon niet zonder drugs. Ik geraak ’s ochtends niet uit het bed.”
  Mechelen
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.