Rusland-België, de eerste wedstrijd van het EK. Hotel Van der Valk zorgde voor een bijzonder kader om voetbal te kijken.
Volledig scherm
Rusland-België, de eerste wedstrijd van het EK. Hotel Van der Valk zorgde voor een bijzonder kader om voetbal te kijken. © Marc Aerts

Mechelaars genieten gedisciplineerd van Rode Duivels: “Eindelijk nog eens samen voetbal kijken”

MechelenGeen fan park in Mechelen, dus moesten de fans van de Rode Duivels de wedstrijd tegen Rusland zaterdagavond op verschillende kleinere schermen volgen. Het leek de pret nauwelijks te bederven, ondanks de coronamaatregelen. Zowel op EK Pelouza als in hotel Van der Valk een boogscheut verderop werden de overwinning én de herwonnen vrijheden gevierd, al bleven de voetbalfans gedisciplineerd.

  1. Bierliefhebbers komen aan hun trekken op eerste editie van Barrel Boutique Festival in Mechelen
    Mechelen

    Bierlief­heb­bers komen aan hun trekken op eerste editie van Barrel Boutique Festival in Mechelen

    Brouwerij Het Anker organiseerde vandaag een eerste editie van het Barrel Boutique Festival aan het depot langs de Zandvoortstraat. Tijdens het festival kon het publiek een dertigtal bieren die gerijpt zijn in oude whiskytonnen ontdekken. Sinds 2019 stuurt Het Anker haar gebruikte whiskytonnen uit naar verschillende brouwerijen, waarvan er enkele op het festival hun creatie kwamen voorstellen. “De bieren smaken allemaal erg verschillend. Ze alle dertig proeven is onmogelijk. Gemiddeld hebben de bieren hier een alcoholpercentage van 10%, er zijn er zelfs die richting de 15% gaan”, vertelt bierliefhebber Kurt Van den Nieuwenhuyzen. “Het is leuk dat onze stad er een nieuw bierfestival bij heeft. Ik veronderstel dat er wel een tweede editie gaat komen. Mijn zegen krijgen ze alvast. Ik heb ook het gevoel dat er vanuit de brouwerijen heel veel interesse is in de whiskytonnen.”