Maurice Dommicent stapt 1000 kilometer om geld in te zamelen voor het animatieteam van WZC De Linde
Volledig scherm
PREMIUM
Maurice Dommicent stapt 1000 kilometer om geld in te zamelen voor het animatieteam van WZC De Linde © David Legreve

Maurice Dommicent (62) stapt 1.000 kilometer voor animatieteam van woonzorgcentrum: “Ik wil niet enkel geld inzamelen, maar ook een glimlach op hun gezichten toveren”

MechelenVoormalig politiecommissaris en gepassioneerd vrijwilliger Maurice Dommicent uit Sint-Katelijne-Waver heeft een nieuwe uitdaging gevonden. “Voor 30 september 2021 wil ik al wandelend 1.000 kilometer hebben afgelegd”, vertelt hij. Met deze uitdaging wil hij het animatieteam van woonzorgcentrum De Linde in Mechelen financieel een duwtje in de rug te geven. Zijn avonturen bundelt hij op zijn website: Biesjemeuleke.

 1. Basisschool Sjabi krijgt in onze regio grootste subsidie: “Leerpaviljoen lost ons plaatsgebrek op”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg/Lier/Mechelen/Puurs

  Basis­school Sjabi krijgt in onze regio grootste subsidie: “Leerpavil­joen lost ons plaatsge­brek op”

  Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts heeft deze eerste schoolmaand ruim 2,4 miljoen euro toegekend aan zes vrije basisscholen in Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen en Puurs. Basisschool Sjabi is de grootste slokop. Het krijgt 1,7 miljoen euro om daarmee een antwoord te bieden op het gebrek aan turninfrastructuur en een plek aan de vijfde en zesdejaars.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.