Het spektakel 'Mu' van Company Transe Express.
Volledig scherm
PREMIUM
Het spektakel 'Mu' van Company Transe Express. © Company Transe Express

Mars en ‘Maanrock van de winter’ hoogtepunten van Mechelen Houdt Je Warm

MechelenMechelen Feest heeft maandag het programma voorgesteld van Mechelen Houdt Je Warm en dat gebeurde niet toevallig in mARTa. De voormalige kerk zal het decor vormen voor een imposante Mars. Een tweede hoogtepunt wordt Mechelen in Vuur en Vlam, “dit keer écht het Maanrock van de winter”.

 1. Emotionele rollercoaster voor wederoptredende Diego Van Looy in Israman: “Eerste over de streep, gediskwalificeerd en dan toch winnaar”
  Triatlon

  Emotionele rollercoas­ter voor wederoptre­den­de Diego Van Looy in Israman: “Eerste over de streep, gediskwali­fi­ceerd en dan toch winnaar”

  Diego Van Looy heeft de comeback van zijn leven gemaakt in de Israman-triatlon. Dik anderhalf jaar nadat de voormalige wereldkampioen werd aangereden op training en meteen afgeschreven werd voor topsport, won de Mechelaar meteen de eerste triatlon waaraan hij deelnam. En dat ging niet zonder slag of stoot. Van Looy werd immers na de finish gediskwalificeerd om enkele uren later dan toch als winnaar uitgeroepen te worden. Een emotionele rollercoaster voor de atleet die nooit opgeeft en nu hoopt om opnieuw de waardering te krijgen die hij verdient.
 2. Politie grijpt in nadat gemoederen tijdens discussie over geparkeerde auto hoog oplopen
  Mechelen

  Politie grijpt in nadat gemoederen tijdens discussie over geparkeer­de auto hoog oplopen

  In de buurt van het Papenhof Park in de Mechelse wijk Nekkerspoel is er zondagnamiddag een ruzie ontstaan tussen twee families. Naar eigen zeggen omwille van een foutief geparkeerde wagen. De politiezone Rivierenland werd erbij gehaald. Onder meer omdat het er heftig aan toe ging. Ter plaatse had de politie de situatie snel onder controle. “Het probleem was op dat moment al opgelost”, vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Rivierenland. “Er vielen ook geen gewonden. ”