De manifesten trekken van de Veemarkt, in de buurt van het Mechels gerechtsgebouw, richting station
Volledig scherm
De manifesten trekken van de Veemarkt, in de buurt van het Mechels gerechtsgebouw, richting station © David Legreve

Manifestatie tegen veroordeling leden Voorpost krijgt groen licht van Mechelse politie: “Niet meer dan normaal dat we onze mening mogen uiten”

MechelenDe Vlaams-nationalistische vereniging Voorpost komt op zondag 13 juni in Mechelen protesteren tegen de veroordeling van vier van haar leden door de correctionele rechtbank van Mechelen. Het viertal kreeg zes maanden cel, al dan niet met uitstel, nadat het vorig jaar een spandoek met de tekst ‘stop islamisering’ toonde tijdens een actie in de stad. De manifestatie kreeg groen licht van het stadsbestuur en politiezone Mechelen-Willebroek. 

  1. Motorrijder aan de kant gezet nadat hij snelheden haalde tot 200 kilometer per uur: “Hij zei dat hij voorzichtig was na eerder zwaar ongeval en liet zelfs zijn littekens zien”
    Putte

    Motorrij­der aan de kant gezet nadat hij snelheden haalde tot 200 kilometer per uur: “Hij zei dat hij voorzich­tig was na eerder zwaar ongeval en liet zelfs zijn littekens zien”

    Een 29-jarige man uit Putte zal het binnenkort mogen gaan uitleggen aan de politierechter. De twintiger werd zondag uit het verkeer gehaald nadat hij met zijn motorfiets aan een zeer onaangepaste hoge snelheid reed. “Op een bepaald moment reden onze collega’s 200 kilometer per uur en reed de motorrijder alsnog van hen weg”, aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.