Charles Leclef van brouwerij Het Anker in Maneblusser City
Volledig scherm
PREMIUM
Charles Leclef van brouwerij Het Anker in Maneblusser City © David Legreve

Maneblusser City breidt uit met evenementen en feesten en stuurt bij na kritiek: “Gaan voluit voor deze tweede kans”

MechelenBrouwerij Het Anker stuurt de werking van horecazaak Maneblusser City in winkelpark Malinas in Mechelen bij na kritiek. “We konden de voorbije maanden niet de kwaliteit bieden waar we voor willen staan. Daarom sturen we bij, en breiden we ons concept verder uit met ruimte voor grote evenementen en feesten”, zegt Hans Rubens van Het Anker.

 1. 21 VAN 21: Brouwerij Het Anker opent horecazaak na horecazaak: “Natuurlijk is het ook voor ons crisis”
  PREMIUM
  Mechelen

  21 VAN 21: Brouwerij Het Anker opent horecazaak na horecazaak: “Natuurlijk is het ook voor ons crisis”

  Corona dompelde de horeca het afgelopen jaar in diepe crisis, maar niet brouwerij Het Anker. Of zo lijkt het toch. De Mechelse biertrots opende in oktober met Lux28 (in cinema Lumière), betaal-wat-je-kan Thien Gheboden en Maneblusser City (in retail park Malinas) liefst drie nieuwe zaken nagenoeg tegelijkertijd. Nog meer horecamoois is in volle voorbereiding. “Voor een buitenstaander oogt het misschien allemaal veel en eigenlijk is het dat ook, maar het inhoudelijk klopt wel allemaal”, zegt bezieler Charles Leclef (57). “Neemt niet weg dat het wel degelijk ook voor ons crisis is.” Een gesprek met de Mechelse bierpaus over ondernemen in tijden van corona, de opening van nog veel meer horecazaken en maatschappelijke verantwoordelijkheid.
 1. De Nekker start met identiteitscontrole om amokmakers te weren: “Al acht plaatsverboden opgelegd”
  Mechelen

  De Nekker start met identi­teits­con­tro­le om amokmakers te weren: “Al acht plaatsver­bo­den opgelegd”

  Op voorstel van de Mechelse burgemeester komen er identiteitscontroles aan de ingang van sport- en recreatiedomein De Nekker. Zo moet de overlastproblematiek aangepakt worden. Gisteren nog weerde een treinbegeleidster 200 jongeren die van De Nekker kwamen omdat ze zich bedreigd voelde. “Sinds dit weekend heb ik reeds acht plaatsverboden opgelegd”, zegt Alexander Vandersmissen (Open Vld).