Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Man trapt deur van ex-partner in na echtscheiding

MechelenEen 35-jarige Mechelaar riskeert een probatie-opschorting omdat hij in oktober vorig jaar zijn ex lastigviel. Volgens openbaar aanklaagster Nele Poelmans trapte hij enkele dagen nadat de echtscheiding werd uitgesproken de voordeur in.

 1. Stad steunt ontharding voortuinen in Voetbalstraat met klimaatsubsidie van 5.000 euro: “Wordt een aangenamere plek om te wonen”
  Mechelen

  Stad steunt ontharding voortuinen in Voetbal­straat met klimaatsub­si­die van 5.000 euro: “Wordt een aangename­re plek om te wonen”

  Zeven gezinnen uit de Voetbalstraat ontharden dit weekend samen hun voortuinen, goed voor een oppervlakte van 50 vierkante meter, om er vervolgens planten en bomen in de plaats te zetten. Een initiatief dat door Stad Mechelen beloond wordt met een klimaatsubsidie van 5.000 euro. “Ieder jaar verdelen we vanuit Mechelen Klimaatneutraal subsidies aan projecten die draagvlak creëren en bijdragen aan de realisatie van de doelstellingen van ons Klimaatplan 2030”, zegt schepen van Milieu en Klimaat Marina De Bie (VLD-GROEN-M+). “Dat hebben de bewoners van de Voetbalstraat goed begrepen, want door hun voortuinen te ontharden kan het regenwater beter in de grond trekken, kunnen er bomen en planten groeien, zorgen ze voor verkoeling in de zomer en gaat de luchtkwaliteit in de straat erop vooruit. Kortom een aangenamere plek om te wonen.” Dit weekend wordt er onthard, het groen wordt later aangelegd. Voor de inrichting hebben de bewoners zich laten begeleiden door Regionaal Landschap Rivierenland, om te bekijken welke beplanting het beste is specifiek voor deze tuinen en deze grond. “Ieder gezin maakt zijn eigen keuzes, maar het zal wel een geheel vormen, onder andere met dezelfde planten maar ook met houten elementen die terugkomen, bijvoorbeeld in bloembakken of rond de brievenbus”, klinkt het.
 2. 8 leerlingen helpen een dagje bij groendienst Sint-Katelijne-Waver, bib en basisscholen
  Sint-Katelijne-Waver

  8 leerlingen helpen een dagje bij groen­dienst Sint-Katelijne-Wa­ver, bib en basisscho­len

  In kader van de YOUCA Action Day gingen donderdag acht leerlingen aan de slag bij het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver. YOUCA staat voor ‘Youth for Change and Action’. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Elk van de leerlingen verdient die dag 55 euro en steunt daarmee jongerenproject KIYO in Brazilië, de Filipijnen en België. In Sint-Katelijne-Waver. “De voorbije jaren stelde het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver telkens verschillende jongeren aan het werk”, vertelt Sarah De Keyser (CD&V), schepen van Internationale en Ontwikkelingssamenwerking. “Vandaag (donderdag red.) zijn er in totaal acht studenten die deelnemen. Eén student in de bib, één op de groendienst, één in basisschool Dijkstein en vijf in basisschool GLOC. Zo steunen ze niet enkel een goed doel, maar doen ze ook een hele werkdag ervaring op. Mooi meegenomen.”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?