De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen.
Volledig scherm
De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen. © David Legreve

Man schuldig aan stalking van ex-vrouw: “Hij achtervolgde mij en zoon naar vluchthuis”

Een man uit Mechelen is door de rechter schuldig bevonden aan stalking. Hij kreeg een celstraf van tien maanden met uitstel gekoppeld aan voorwaarden. Aan zijn ex moet hij een voorlopige schadevergoeding betalen van een euro.

0 reacties

 1. NMBS zet tientallen taxi’s in om reizigers in rolstoel van en naar Mechelen te brengen: “Ik voel me als een koning”
  4

  NMBS zet tientallen taxi’s in om reizigers in rolstoel van en naar Mechelen te brengen: “Ik voel me als een koning”

  De trein is altijd een beetje reizen, maar voor mensen met een beperkte mobiliteit is het vaker een lijdensweg. Zelfstandig op en af de trein stappen is niet mogelijk, en de meeste perrons in Vlaanderen zijn niet toegankelijk zonder assistentie. Door twee defecte liften in het station in Mechelen zijn de perrons er helemaal niet meer toegankelijk, waardoor NMBS al tientallen taxi’s heeft ingezet om reizigers van en naar het station te brengen. “Ik voel me als een koning", getuigt een van hen bij ‘VRT NWS’.
 2. Man reed 32 kilometer per uur te snel in zone dertig: “Het was regenachtig en ik lette niet op”

  Man reed 32 kilometer per uur te snel in zone dertig: “Het was regenach­tig en ik lette niet op”

  “Ik wil zelfs te voet gaan werken”, zei een man tegen de politierechter in Mechelen. De man stond er terecht omdat hij 62 kilometer per uur reed in een zone dertig. “Ik kwam terug van het werk, het was aan het regen en ik was niet aan opletten”, vertelde de man nog. De feiten dateren van april 2022. Hij werd toen geflitst door een bemande camera. Het parket vroeg een rijverbod en een fikse geldboete. De advocaat van de chauffeur vroeg enige mildheid en wees naar zijn privésituatie. “Hij is papa van twee kinderen, recent gescheiden en moet zijn huis verkopen. Hij werkt hard om rond te komen”, gaf de advocaat nog mee. De politierechter had oren naar het pleidooi. Zij veroordeelde de man tot een geldboete van 640 euro waarvan de helft met uitstel en een rijverbod van 15 dagen.
  Mechelen