Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Man die ex en haar vriend bleef lastig vallen, krijgt straf met uitstel

MechelenEen man uit Mechelen is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 8 maanden met probatie-uitstel. Hij werd schuldig bevonden aan stalking.

 1. Hof Van Busleyden opent belevingsexpo zonder kettingzaag: “Flitsen bezoekers terug naar 19de eeuw”
  Mechelen

  Hof Van Busleyden opent belevings­ex­po zonder ketting­zaag: “Flitsen bezoekers terug naar 19de eeuw”

  Waarom duiken ineens de Bourgondische hertogen op in de 19de-eeuwse schilderkunst? Wie het boeiende antwoord op die vraag wil kennen, moet naar Museum Hof Van Busleyden in Mechelen. Daar loopt ‘Uitbundig Verleden. De Bourgondiërs door Romantische ogen’, een expo met niet alleen kunst uit grote Europese cultuurhuizen, maar ook beleving. Zo beluister je terwijl je flaneert in ‘het 19de-eeuwse salon’ naar een verhaal van het Geluidshuis.
 2. Stadsschouwburg kleurt oranje tegen geweld op vrouwen en kinderen: aantal dossiers wéér verdubbeld
  Regio Mechelen

  Stads­schouw­burg kleurt oranje tegen geweld op vrouwen en kinderen: aantal dossiers wéér verdubbeld

  De Mechelse Stadsschouwburg kleurde donderdagavond op de Internationale dag tegen geweld op vrouwen oranje om aandacht te vragen voor de problematiek. De cijfers van het Family Justice Center (FJC) kleuren immers bloedrood. Het aantal dossiers is voor het twee jaar op rij zowat verdubbeld. “Onze werking heeft aan bekendheid gewonnen, maar dat kan niet de enige verklaring zijn”, zegt coördinator Karolien Boonen.