MECHELEN - De woning van het koppel in de Geerdegemstraat in Mechelen-Zuid. Inzet: Paul V.K en L.
Volledig scherm
MECHELEN - De woning van het koppel in de Geerdegemstraat in Mechelen-Zuid. Inzet: Paul V.K en L. © Tim Van der Zeypen

Man (71) sloeg vrouw twaalf keer met klauwhamer: “Ze heeft dit overleefd, omdat meneer artrose heeft en niet meer zoveel kracht heeft”

MechelenDe 71-jarige Paul V.K. uit Mechelen riskeert 10 jaar cel voor de poging moord op zijn vrouw. Op 4 januari sloeg hij haar maar liefst 12 keer met een klauwhamer. De man verscheen donderdag aangehouden voor de rechter en zag zijn vrouw voor het eerst sinds begin dit jaar terug.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Technopolis brengt WOWbox uit voor jonge wetenschappers: “Help mee een morsetoestel bouwen voor twee gestrande astronauten”
  Mechelen

  Technopo­lis brengt WOWbox uit voor jonge wetenschap­pers: “Help mee een morsetoe­stel bouwen voor twee gestrande astronau­ten”

  Voortaan kan je via de website van Technopolis een WOWbox bestellen waarmee je twee op Mars gestrande astronauten en een robot uit de nood kan helpen door een morsetoestel te bouwen. Het pakket is geschikt voor kinderen van 8 tot 11 jaar, op voorwaarde dat een volwassene af en toe een handje toesteekt. De WOWbox bevat ook een gratis Technopolis-ticket.