Thierry Puttemans en Kharim Schatteman haalden een bom uit de Afleidingsdijle in Mechelen.
Volledig scherm
Thierry Puttemans en Kharim Schatteman haalden een bom uit de Afleidingsdijle in Mechelen. © Thierry Puttemans/Wannes Vansina

Magneetvissers halen bom uit Afleidingsdijle

MechelenTwee magneetvissers hebben woensdag op het middaguur een bom opgevist uit de Afleidingsdijle in Mechelen. De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) kwam ter plaatse, maar stelde vast dat het om een leeg springtuig ging.

 1. PFAS-vervuiling ontdekt nabij school en speeltuin in woonwijk: “Uit voorzorg nemen we de perimeter vrij groot”
  Mechelen

  PFAS-vervuiling ontdekt nabij school en speeltuin in woonwijk: “Uit voorzorg nemen we de perimeter vrij groot”

  Tientallen gezinnen van de wijk Nekkerspoel in Mechelen krijgen van de stad de raad om voorzichtig te zijn met onder meer groenten en fruit uit hun tuin. Er is een PFAS-vervuiling ontdekt, afkomstig van een bedrijfje in de Lakenmakersstraat. Volgens schepen van Leefmilieu Patrick Princen is er geen gevaar voor de kinderen van de vlakbij gelegen school De WEGwijzer en de aangrenzende speeltuin. “Ik heb expliciet de vraag gesteld of er risico’s zijn voor de school en het antwoord is nee", zegt hij.
 1. Onze weekendtips voor de Mechelse regio: een avant-première, de buit van Kludde en ‘walkshops’ in het groen
  PREMIUM
  Mechelen, Puurs-Sint-Amands, Heist-op-den-Berg

  Onze weekend­tips voor de Mechelse regio: een avant-première, de buit van Kludde en ‘walkshops’ in het groen

  Door de hoge coronacijfers sneuvelen nog steeds wat evenementen, toch konden we ook voor dit weekend weer een reeks boeiende activiteiten in de Mechelse regio oplijsten. Van circusartiesten die in hun boeken laten kijken over een zoektocht naar de buit van Kludde tot ‘walkshops’ in het groen: hieronder vindt u een greep uit het aanbod.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.