In De Panne is er sinds 2015 een Plopsaqua.
Volledig scherm
In De Panne is er sinds 2015 een Plopsaqua. © Archieffoto Benny Proot

Maakt Plopsaqua zwemmen duurder?

MECHELENHoeveel zal de Mechelaar binnenkort betalen voor zijn zwembeurt? De vraag reist nu de Plopsa Group een dossier heeft ingediend voor de bouw van een Plopsaqua naast Technopolis. Krijgt het dossier groen licht, dan betekent dat het einde voor het huidige zwembad aan de Geerdegemvaart.

  1. GRIMP-team blikt terug op geslaagde deelname aan 'wereldkampioenschap' voor reddingsteams: “Natuurlijk slik ik nog steeds als ik op 120 meter hoogte over het randje van een gebouw stap”
    PREMIUM
    Mechelen

    GRIMP-team blikt terug op geslaagde deelname aan 'wereldkam­pi­oen­schap' voor reddings­teams: “Natuurlijk slik ik nog steeds als ik op 120 meter hoogte over het randje van een gebouw stap”

    Het GRIMP-team van Hulpverleningszone Rivierenland nam eerder deze maand deel aan GRIMP-Day in Namen. Zeg maar het wereldkampioenschap voor professionele reddingsteams. Een medaille zat er dit jaar niet in, maar de ervaring die de teamleden mee terug naar hun kazerne namen, was waardevoller dan het eremetaal. “Het niveau van onze jongens is een enorm pak gestegen”, vertelt hun teamchef Erik Van Campenhout.