In De Panne is er sinds 2015 een Plopsaqua.
Volledig scherm
In De Panne is er sinds 2015 een Plopsaqua. © Archieffoto Benny Proot

Maakt Plopsaqua zwemmen duurder?

MECHELENHoeveel zal de Mechelaar binnenkort betalen voor zijn zwembeurt? De vraag reist nu de Plopsa Group een dossier heeft ingediend voor de bouw van een Plopsaqua naast Technopolis. Krijgt het dossier groen licht, dan betekent dat het einde voor het huidige zwembad aan de Geerdegemvaart.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Stad plant nieuwe bomen, maar wil ook oude beter beschermen: “Zijn de kerktorens van de natuur”
  Mechelen

  Stad plant nieuwe bomen, maar wil ook oude beter beschermen: “Zijn de kerktorens van de natuur”

  “We moeten onze monumentale bomen goed verzorgen, want om hun ecologische waarde te evenaren, moeten we enorm veel kleine boompjes planten.” Dat zegt Hans Gijsbrechts, de nieuwe coördinator bosuitbreiding bij de stad Mechelen. Vandaar dat alle eeuwenoude beuken, notenbomen en populieren extra bescherming en verzorging krijgen. “Het zijn de kerktorens van de natuur”, zegt schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Patrick Princen.
 2. Nog meer fileleed in Putte? Agentschap Wegen en Verkeer voert dit weekend werken uit aan N15 in centrum: “Wegdek is in slechte staat”
  Putte

  Nog meer fileleed in Putte? Agentschap Wegen en Verkeer voert dit weekend werken uit aan N15 in centrum: “Wegdek is in slechte staat”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt dit weekend het wegdek van de Mechelbaan (N15) vanaf huisnummer 468 tot aan het kruispunt van de Kleinmannekensstraat. Hoewel Putte, de N15 in het bijzonder, omwille van nabijgelegen wegenwerken tijdens spitsuren fileleed ondervindt, konden de werken volgens AWV niet uitgesteld worden. “We willen niet wachten op de winter.”
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.