Het Huis van Gastronomie van COLOMAplus Mechelen kookt met foodboxen. Leerlingen van de richtingen Restaurant en (Groot)keuken en Wereldgastronomie halen er een foodbox op.
Volledig scherm
Het Huis van Gastronomie van COLOMAplus Mechelen kookt met foodboxen. Leerlingen van de richtingen Restaurant en (Groot)keuken en Wereldgastronomie halen er een foodbox op. © David Legreve

Leren koken kan ook vanop afstand: COLOMAplus deelt foodboxen uit om leerlingen exotisch te leren koken

Exotisch leren koken door middel van afstandsonderwijs? Niet gemakkelijk! Maar daar bedachten de leraren van COLOMAplus in Mechelen iets op. Dinsdag konden leerlingen foodboxen met ingrediënten ophalen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. Familiezaak Lenaerts stopt na 151 jaar: “Wereldoorlogen overleefd, maar strijd tegen grote internetspelers kunnen we niet winnen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Familie­zaak Lenaerts stopt na 151 jaar: “Wereldoor­lo­gen overleefd, maar strijd tegen grote internet­spe­lers kunnen we niet winnen”

  De bekende familiezaak Lenaerts is vandaag maandag gestart met een totale uitverkoop. De lederwaren- en bagagezaak in de Bruul stopt na 151 jaar. De uitbaters hebben naar eigen zeggen geen andere keuze. “De zware concurrentie van de grote internetspelers en het snel veranderend winkellandschap maken het moeilijk”, zegt Leo Lenaerts (65).