Sven Cautaerts uit Leest ontwikkelde sportmondmasker Breezy.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Cautaerts uit Leest ontwikkelde sportmondmasker Breezy. © David Legreve

Leestenaar ontwikkelt mondmasker voor sporters: “Ik zag bij mijn ouders wat het virus doet”

Sven Cautaerts uit Leest ontwikkelde de Breezy, een mondmasker speciaal voor sporters. Hij ontwikkelde het nadat zijn vader en volleybalcoach Patrick vocht tegen COVID-19. “Ik moest iets doen”, vertelt Sven vastberaden.

 1. Duidelijkheid rond toekomst kasteel Zellaer, koppel mag er horecazaak en verblijfslogies uitbaten: “Ons hart verloren aan domein”
  Bonheiden

  Duidelijk­heid rond toekomst kasteel Zellaer, koppel mag er horecazaak en verblijfs­lo­gies uitbaten: “Ons hart verloren aan domein”

  De kogel is door de kerk: An Schoovaerts en Jurgen Mariën van Horecatechnics uit Putte zullen op het kasteeldomein van Zellaer in Bonheiden een horecagelegenheid en verblijfslogies aanbieden. Kempens Landschap zal met instemming van de gemeente Bonheiden het kasteel en de bijgebouwen voor 50 jaar in erfpacht geven aan het duo. Het kasteeldomein blijft daarbij steeds toegankelijk voor wandelaars.
 2. Marc Van Ranst moet geen schadevergoeding betalen aan ondernemer na zijn ‘Blijf weg uit Antwerpen’-tweet: “Geen onzorgvuldigheid van viroloog aangetoond”
  Mechelen

  Marc Van Ranst moet geen schadever­goe­ding betalen aan ondernemer na zijn ‘Blijf weg uit Antwerpen’-tweet: “Geen onzorgvul­dig­heid van viroloog aangetoond”

  Viroloog Marc Van Ranst moet geen schadevergoeding betalen aan ondernemer Rudi De Kerpel. Dat heeft de rechter in Mechelen dinsdag beslist. De vordering van De Kerpel na zijn dagvaarding eind augustus 2020 is ongegrond verklaard. Omgekeerd moet De Kerpel wel opdraaien voor de gerechtskosten alsook de gemaakte kosten door Van Ranst.