De 16-jarige leerling Wiskunde-Wetenschappen Lucas uit Walem werkt op YOUCA Action Day in Technopolis
Volledig scherm
De 16-jarige leerling Wiskunde-Wetenschappen Lucas uit Walem werkt op YOUCA Action Day in Technopolis © David Legreve

Leerlingen steken handje toe bij Technopolis en Tivoli: “Fijn om te weten dat je een goed doel steunt”

MechelenKlassen die donderdag een bezoek brachten aan Technopolis, werden er wegwijs gemaakt door een gepassioneerde 16-jarige leerling uit Walem. Ook bij de stad Mechelen waren verschillende studenten aan de slag.

 1. Subsidie van 826.400 euro voor nieuw vaccinatiecentrum Mechelen-Katelijne: “Totale kostprijs van centrum is nog niet gekend”
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Subsidie van 826.400 euro voor nieuw vaccinatie­cen­trum Mechelen-Katelijne: “Totale kostprijs van centrum is nog niet gekend”

  Voor de inrichting en uitbating van het nieuwe vaccinatiecentrum van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kent het Agentschap Binnenlands Bestuur een subsidie toe van 826.400 euro. Vanaf 14 december kunnen inwoners van de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne voor hun derde coronaprik terecht in het nieuwe vaccinatiecentrum aan de Guido Gezellelaan in Mechelen.
 2. Putte annuleert kerstmarkt en nieuwjaarsdrink: “Onmogelijk om deze evenementen veilig te organiseren”
  Putte

  Putte annuleert kerstmarkt en nieuwjaars­drink: “Onmogelijk om deze evenemen­ten veilig te organise­ren”

  Corona steekt ook een stokje voor de kerstmarkt met vuurwerk en de nieuwjaarsdrink van Putte. Het lokaal bestuur voelt zich genoodzaakt om de twee evenementen te annuleren. “Traditioneel vindt op 23 december de kerstmarkt met vuurwerk plaats en wordt op 2 januari geklonken op het nieuwe jaar. Twee evenementen die jaarlijks heel wat mensen op de been brengen. Gezien de huidige situatie zullen deze ook ditmaal jammer genoeg niet kunnen doorgaan”, deelt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) mee. “Het is altijd moeilijk om dergelijke evenementen af te gelasten. In functie van de huidige coronacijfers en de maatregelen opgelegd door de federale regering is het echter onmogelijk om deze twee evenementen op een correcte en covid-veilige manier te organiseren. Als bestuur hopen we alleszins dat de cijfers de komende weken de goede kant opgaan zodat de Putse bevolking wel de eindejaarsfeesten met familie en vrienden kan vieren en we in 2022 opnieuw wel zulke evenementen kunnen en mogen organiseren.”
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.