BimSem on stage/en scène
Volledig scherm
BimSem on stage/en scène © David Legreve

Leerlingen maken theater én studiekeuze met ‘BimSem on stage’

Welke basisoptie moet ik volgend jaar kiezen? Veel eerstejaars secundair die ermee worstelen. BimSem gaat deze week op een creatieve manier op zoek naar antwoorden met ‘BimSem on stage/en scene’.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Make-over maakt van Mechelse Vesten groene stadsring: minder plaats voor auto’s, meer ruimte voor fietsers en voetgangers
  Play
  Mechelen

  Make-over maakt van Mechelse Vesten groene stadsring: minder plaats voor auto’s, meer ruimte voor fietsers en voetgan­gers

  De Mechelse Vesten krijgen nog dit jaar eenrichtingsverkeer. Vanaf augustus zal het verkeer op de stadsring nog enkel in tegenwijzerzin kunnen rijden, om op die manier meer ruimte te geven aan fietsers, voetgangers en groen. De belangrijke verkeerswijziging gaat in met tijdelijke opstellingen in afwachting van een volledige heraanleg van de Vesten tot uiterlijk 2029. Het gaat om een investering van zo’n 55 miljoen euro.
 1. Spaanse fietsendief die 13 fietsen, een step en fietscomputer stal in Mechelen opgepakt tijdens controle: “Hij toonde bijzonder veel interesse in gestalde fietsen”
  Mechelen

  Spaanse fietsen­dief die 13 fietsen, een step en fietscompu­ter stal in Mechelen opgepakt tijdens controle: “Hij toonde bijzonder veel interesse in gestalde fietsen”

  Een 37-jarige Spanjaard zit momenteel in de cel voor het plegen van 13 fietsdiefstallen en de diefstal van een fietscomputer en elektrische step in Mechelen. De politie van Mechelen-Willebroek kon hem op donderdag 13 januari onderscheppen in de Stationsstraat. De diefstallen werden gepleegd van april tot december 2021.