Gaby Deckmyn met haar leerlingen van de ZALMschool
Volledig scherm
Gaby Deckmyn met haar leerlingen van de ZALMschool © Wannes Vansina

Leerkrachte pleit voor tweede kans voor ZALMschool: “Grootste problemen werden opgelost, nieuwe ploeg werkt anders”

MechelenDe werking van de ZALMschool in Mechelen wordt té negatief voorgesteld, zegt wiskundeleerkracht Gaby Deckmyn. De school krijgt geen erkenning van de Vlaamse Overheid na een negatief rapport van de Onderwijsinspectie. “De grootste problemen zijn opgelost, de nieuwe ploeg werkt helemaal anders. Zij verdienen, samen met onze bijzondere leerlingen, absoluut een tweede kans.”

 1. Rik Verbiest (24) verlengt na 1000 likes op sociale media alsnog contract bij Oppuurs dat wel kruis mag maken over eindronde: “Het was een weddenschap”
  PREMIUM

  Rik Verbiest (24) verlengt na 1000 likes op sociale media alsnog contract bij Oppuurs dat wel kruis mag maken over eindronde: “Het was een wedden­schap”

  FC Oppuurs mag na het 1-2 verlies tegen Zwijndrecht van zaterdagavond definitief een kruis maken over de derde periode met bijhorend eindrondeticket. Tot voor vorig weekend zag het er nochtans nog goed uit voor de Klein Brabanders, maar een verrassende derbynederlaag bij het al veroordeelde Bornem (2-0) deed de kansen slinken. Met nog drie wedstrijden te gaan, is de zes puntenkloof overbruggen op een resem concurrenten intussen niet langer realistisch. Het beste nieuws voor de Klein-Brabanders viel dan ook voor de aftrap te rapen, want Rik Verbiest verlengde er zijn contract nadat de club 1000 likes verzamelde op sociale media om dat te realiseren.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. ZALMschool krijgt geen erkenning na negatief rapport van Onderwijsinspectie: “Zoeken oplossing voor iedere leerling”
  Mechelen

  ZALMschool krijgt geen erkenning na negatief rapport van Onderwijs­in­spec­tie: “Zoeken oplossing voor iedere leerling”

  De ZALMschool in Mechelen krijgt geen erkenning van de Vlaamse Overheid, na een ‘erg negatief rapport’ van de Onderwijsinspectie. De leerlingen kunnen dit schooljaar nog afronden in de ZALMschool, maar moeten daarna op zoek naar een erkende school. “Het is de eerste keer dat we deze beslissing moeten nemen”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De school zelf denkt niet aan stoppen en en zal een nieuwe erkenningsprocedure opstarten.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.