Archiefbeeld van een SNeL-kamp in het Weyneshof
Volledig scherm
Archiefbeeld van een SNeL-kamp in het Weyneshof © David Legreve

Leer spelenderwijs Nederlands op Zomerkamp

MechelenSpeelplein Weyneshof in Rijmenam organiseert komende zomer voor de vijftiende keer een kamp voor kinderen uit Mechelen die niet helemaal vertrouwd zijn met het Nederlands. Voor tieners komt er een project op Transit M.

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Versneld uitgebreid bodemonderzoek in woonsite De Naeyer na PFAS-verontreiniging: “De grootste gezondheidsrisico’s voor de bewoners worden onmiddellijk weggewerkt”
  Willebroek

  Versneld uitgebreid bodemonder­zoek in woonsite De Naeyer na PFAS-verontrei­ni­ging: “De grootste gezondheidsrisico’s voor de bewoners worden onmiddel­lijk weggewerkt”

  Er zal versneld een uitgebreid bodemonderzoek plaatsvinden in de woonsite De Naeyer in Willebroek. Dat meldt gemeente Willebroek, na nauw overleg met OVAM, het Agentschap Zorg & Gezondheid, de opdrachthouder van de Vlaamse regering en het kabinet van Minister van Omgeving Zuhal Demir. In juni raakte bekend dat er op de woonsite te hoge PFOS-waarden werden gemeten.
 1. Geen Openlucht TD, wel twee zomerbars op weide in Grensstraat: “Vrijdag live-muziek en streetfood, zaterdag deejays en frituursnacks”
  Sint-Katelijne-Waver

  Geen Openlucht TD, wel twee zomerbars op weide in Grens­straat: “Vrijdag li­ve-mu­ziek en streetfood, zaterdag deejays en frituurs­nacks”

  Scouting Waver vzw vindt het dit jaar nog te vroeg voor een nieuwe editie van de populaire fuif Openlucht TD, maar komt komend weekend wel met twee zomerbars aan de Grensstraat op de proppen. Café Ouvert op vrijdag vond in 2019 een eerste keer plaats en zal dit jaar opnieuw doorgaan. De Openlucht TD Zomerbar is dan weer volledig nieuw.