Joeri Van Deuren, Edwin Aerts, Monique Blancken en Christel Corstjens vormen actiegroep Leefbaar Papenhof
Volledig scherm
PREMIUM
Joeri Van Deuren, Edwin Aerts, Monique Blancken en Christel Corstjens vormen actiegroep Leefbaar Papenhof © David Legreve

Leefbaar Papenhof verzet zich tegen verdere ontwikkeling: “Horror verzekerd!”

In de Mechelse wijk Nekkerspoel is een nieuw actiecomité ‘Leefbaar Papenhof’ opgestaan. De leden vragen inspraak bij het realiseren van “een echt open en leefbare woonomgeving” aan park Papenhof, in plaats van de “horror” die nu op tafel ligt. IGEMO belooft dat de buurt zal worden betrokken bij de opmaak van een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor de derde fase van de ontwikkeling.

 1. Portierswoning krijgt gastenkamers en horecaconcept: “Werken met ingrediënten uit dakmoestuin”
  PREMIUM
  Mechelen

  Portierswo­ning krijgt gastenka­mers en horecacon­cept: “Werken met ingrediën­ten uit dakmoes­tuin”

  De portierswoning van de voormalige bibliotheek aan de Gebroeders Verhaegenstraat in Mechelen biedt op termijn onderdak aan gastenkamers en een kleinschalig alternatief horecaconcept. In de zaak, die gerund zal worden door Mechelaars Diederik Beele en Ann Vyvey, zal er gewerkt worden met ingrediënten afkomstig van de dakmoestuin van het woonproject Portier 51.
 2. “Stop de kaalkap in Mechelen Noord”: Ontwikkelingen aan Oude Antwerpsebaan roepen weerstand op
  PREMIUM

  “Stop de kaalkap in Mechelen Noord”: Ontwikke­lin­gen aan Oude Antwerpse­baan roepen weerstand op

  “Stop de kaalkap in Mechelen Noord.” Dat is de boodschap van een online petitie die sinds vrijdag rondgaat tegen de ontwikkeling van Mechelen Noord III, een gebied bestemd als gemengd regionaal bedrijventerrein aan het einde van de Oude Antwerpsebaan. Haast eenzelfde geluid aan de andere kant van de R6, waar bezwaarschiften worden gedeeld tegen de bouw van tot 400 woningen op Kantvelde.