Jelte Pieter Dijkstra van snoepwinkel Langen Asem verkoopt krokussen om bijen te helpen
Volledig scherm
Jelte Pieter Dijkstra van snoepwinkel Langen Asem verkoopt krokussen om bijen te helpen © David Legreve

Langen Asem helpt met krokussen bijenvolken aan voedsel

MechelenSnoepwinkel Langen Asem in de Sint-Katelijnestraat in Mechelen schaart zich achter het initiatief om een miljoen krokussen te planten voor bijen. De voorjaarsbloemen moeten de diertjes helpen voldoende voedsel te vinden.

 1. Politiezone Mechelen-Willebroek doet mee aan Youca Action Day en verwelkomt twee studenten
  Mechelen

  Politiezo­ne Mechelen-Willebroek doet mee aan Youca Action Day en verwelkomt twee studenten

  Agenten van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek hebben donderdag versterking gekregen van twee bijzondere collega’s. Studenten Jill en Cherish van het OLVI Boom liepen vandaag een dagje mee bij de politie. Ze deden dat in het kader van de YOUCA Action Day. Een project van Youth for Change and Action, een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Jill en Cherish blikten in ieder geval al tevreden terug.
 2. Herwig De Lannoy stelt verwonderende stadsgeschiedenis te boek: “Het conservatisme is zeker niet dood”
  PREMIUM
  Mechelen

  Herwig De Lannoy stelt verwonde­ren­de stadsge­schie­de­nis te boek: “Het conserva­tis­me is zeker niet dood”

  Sinds maandag ligt ‘Een stad in verwondering’ in de boekhandel, een dikke pil waarin historicus Herwig De Lannoy (59) de evolutie van het bedenken, besturen, bewonderen en beleven in Mechelen beschrijft tussen 1918 en 2000. “Door mij in de stadsgeschiedenis te verdiepen, heb ik geleerd waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn”, vertelt de auteur.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Politie onderzoekt inbraak en inbraakpoging
  Mechelen

  Politie onderzoekt inbraak en inbraakpo­ging

  Dieven hebben in de Wupstraat in Muizen bij Mechelen ingebroken in een woning. De daders geraakten binnen langs de achterkant. Daar werd een deur geforceerd. Volgens de lokale politiezone Mechelen-Willebroek werd de woning betreden en doorzocht. Over de buit is nog niets bekend. De politie is nu een onderzoek opgestart. Ook naar een inbraakpoging langs de Tervuursesteenweg. Daar geraakten de daders niet binnen, maar werd wel een raam van het appartement op het gelijkvloers beschadigd.
 3. Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten
  ANTWERPEN

  Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvar­kens mochten er wel al de boel op stelten zetten

  Over een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”