Seyno Lombaert verkoopt de films van VideoTake
Volledig scherm
PREMIUM
Seyno Lombaert verkoopt de films van VideoTake © David Legreve

Laatste Mechelse videotheek verkoopt haar films: “Maakten er al jaren geen winst meer mee”

Einde van een tijdperk: de laatste videotheek van Mechelen en omstreken (en waarschijnlijk ver daarbuiten) houdt uitverkoop. “We maken al lang geen winst meer met de verhuur van films, maar we deden het vanwege onze naam, voor onze klanten en uit nostalgie”, vertellen de uitbaters van VideoTake. De zaak blijft wél bestaan. Meer nog: ze moet een heuse ‘place to be’ worden.

 1. Man reed 32 kilometer per uur te snel in zone dertig: “Het was regenachtig en ik lette niet op”

  Man reed 32 kilometer per uur te snel in zone dertig: “Het was regenach­tig en ik lette niet op”

  “Ik wil zelfs te voet gaan werken”, zei een man tegen de politierechter in Mechelen. De man stond er terecht omdat hij 62 kilometer per uur reed in een zone dertig. “Ik kwam terug van het werk, het was aan het regen en ik was niet aan opletten”, vertelde de man nog. De feiten dateren van april 2022. Hij werd toen geflitst door een bemande camera. Het parket vroeg een rijverbod en een fikse geldboete. De advocaat van de chauffeur vroeg enige mildheid en wees naar zijn privésituatie. “Hij is papa van twee kinderen, recent gescheiden en moet zijn huis verkopen. Hij werkt hard om rond te komen”, gaf de advocaat nog mee. De politierechter had oren naar het pleidooi. Zij veroordeelde de man tot een geldboete van 640 euro waarvan de helft met uitstel en een rijverbod van 15 dagen.
  Mechelen
 2. “Cocaïne in je bloed na een kus?”: uitleg van autobestuurder (25) na positieve drugstest eerder al met succes gebruikt
  PREMIUM

  “Cocaïne in je bloed na een kus?”: uitleg van autobe­stuur­der (25) na positieve drugstest eerder al met succes gebruikt

  Een 25-jarige autobestuurder is in Mechelen zijn rijbewijs kwijtgespeeld voor vijftien dagen. De man, met een voorlopig rijbewijs, had zowel cocaïne als cannabis in zijn bloed. Het cannabisgebruik gaf hij toe, maar voor de cocaïne kwam hij met een opvallend excuus. Eén waarmee een Franse tennisser al een keer zijn onschuld bewees. Professor en toxicoloog Jan Tytgat legt uit.
  Mechelen