Besloten Hofje Daniël in de Leeuwenkuil in de expositiezaal.
Volledig scherm
Besloten Hofje Daniël in de Leeuwenkuil in de expositiezaal. © Museum Hof van Busleyden

Laatste Besloten Hofje gerestaureerd en te zien in Museum Hof van Busleyden

De restauratie van de Besloten Hofjes zit erop. Vanaf vandaag donderdag is ook het zevende en laatste van de unieke retabelkastjes uit de eerste helft van de zestiende eeuw  te zien in Museum Hof van Busleyden.

 1. De Kempen zendt zijn overvallers uit: hoe de Tecno- en Aldibende tussen 2000 en 2004 jarenlang voor een angstpsychose zorgden
  PREMIUM
  Herentals/Nijlen/Rijkevorsel

  De Kempen zendt zijn overval­lers uit: hoe de Tecno- en Aldibende tussen 2000 en 2004 jarenlang voor een angstpsy­cho­se zorgden

  In de jaren 2000-2004 vonder er in de Kempen, het Mechelse en bij uitbreiding ook het Antwerpse en in Limburg herhaaldelijk overvallen plaats. Geen enkele zelfstandige leek veilig te zijn. Er waren niet alleen Majid Kasmi en Ashraf Sekkaki die het gemunt hadden op bankkantoren van vooral Axa. Kempenzonen Thomas M. en Tom H. pleegden samen een kleine veertig overvallen en viseerden vooral warenhuizen van Tecno. In diezelfde periode was er ook nog het trio Clement S., Gino V.D.M. en Constant V.G. die een voorkeur hadden voor Aldi en De Post. Een verhaal van strooptochten door de Kempen, het verkleden als agent en auto’s in brand steken. Lees hier nog meer straffe misdaadverhalen.
 1. Robby Van Kelst en rode lantaarn VV Duffel zijn realistisch na leegloop: “Het behoud wordt moeilijk, maar club nam de juiste keuze”

  Robby Van Kelst en rode lantaarn VV Duffel zijn realis­tisch na leegloop: “Het behoud wordt moeilijk, maar club nam de juiste keuze”

  VV Duffel zag afgelopen zomer het merendeel van zijn spelersgroep én trainer overstappen naar de buren van SC Duffel. Robby Van Kelst, vorig jaar nog assistent, werd daarop gepromoveerd tot T1 en kreeg de taak om aan een nieuwe groep te bouwen. VV Duffel miste zijn start compleet en staat troosteloos laatste in tweede provinciale A, zonder punten. Al blijkt dat ook niet echt een verrassing.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'