MECHELEN Tentoonstelling “When are we going home?” van Perbal/Bélibaste in Kazerne Dossin
Volledig scherm
PREMIUM
MECHELEN Tentoonstelling “When are we going home?” van Perbal/Bélibaste in Kazerne Dossin © David Legreve

Kunstenaarskoppel opent expo gebaseerd op verborgen familiegeschiedenis: “Niemand die mij vertelde dat opa werd gedeporteerd”

Mechelen/SchelleHet kunstenaarsduo Perbal/Bélibaste uit Schelle heeft donderdag een opvallende expo geopend in Kazerne Dossin in Mechelen. De inspiratie: een verborgen geschiedenis over Magali (53) haar opa. “Ik begrijp mijn familie nu veel beter. Het zijn overlevers.”

 1. Bromfietser vlucht van politiecontrole in Groot-Begijnhof: “Hij had geen rijbewijs”

  Bromfiet­ser vlucht van politiecon­tro­le in Groot-Begijnhof: “Hij had geen rijbewijs”

  In de Twaalf-Apostelenstraat in Mechelen heeft de politiezone Rivierenland een bromfietser uit het verkeer gehaald. De bromfietser werd opgemerkt tijdens een politiecontrole. Wanneer de bromfietser wilde wegvluchten, ging de politie in de achtervolging. Hierbij negeerde de bromfietser een verkeersbod C1 en reed hij dus in een straat waar hij niet in mocht. “Uiteindelijk konden onze collega’s hem alsnog intercepteren”, luidt het bij de politie. “Toen bleek dat hij geen rijbewijs AM had. Nochtans is dat verreist voor het besturen van een bromfiets klasse B.”
  Mechelen
 2. Gehavend Racing Mechelen in drie minuten uitgeteld bij Belisia (2-0): “Spits gaf toe dat hij een duwfout maakte bij de openingsgoal”
  Voetbal tweede nationale b

  Gehavend Racing Mechelen in drie minuten uitgeteld bij Belisia (2-0): “Spits gaf toe dat hij een duwfout maakte bij de openings­goal”

  Behalve transfernieuws gaf men bij Racing Mechelen ook nog een blessure-update in aanloop naar het duel met Belisia. Mrani en Hmouda blijken allebei een maand out en zo was het alweer puzzelen geblazen voor Greg Vanderidt. De Mechelaars deden het niettegenstaande meer dan behoorlijk in Limburg en de partij ging goed over en weer, maar halfweg de tweede periode werd Racing twee keer kort na mekaar koud gepakt. Die 2-0 was meteen ook de eindstand.