Ruimte voor actuele kunst De Garage in Mechelen.
Volledig scherm
Ruimte voor actuele kunst De Garage in Mechelen. © Wannes Vansina

“Krenking van de kunst”: kunstenaar start petitie tegen sluiting exporuimte De Garage

MechelenDe Antwerpse beeldend kunstenaar Lieven Segers is een online petitie gestart tegen de sluiting van De Garage, de ruimte voor actuele kunst tegenover de Sint-Romboutkathedraal. “De inhoud van wat De Garage is, wordt gemuteerd naar een zeer provinciale en lokale manier van werken”, stelt hij.

 1. Begrafenisondernemer Stijn Perdieus organiseert uitvaart voor eigen papa Luc: “Vader had niet anders gewild”
  Play
  PREMIUM

  Begrafenis­on­der­ne­mer Stijn Perdieus organi­seert uitvaart voor eigen papa Luc: “Vader had niet anders gewild”

  “Afscheid nemen van je eigen vlees en bloed, dat is niet gemakkelijk.” Begrafenisondernemer Stijn Perdieus staat een kleine negentien jaar in het vak, maar hij stond vrijdag voor wat zijn moeilijkste uitvaart ooit was: die voor zijn eigen, in Mechelen wereldberoemde, vader Luc. “Een mooie dienst organiseren is nog het enige dat ik kan doen.” En de hele kerk zorgde ervoor dat het laatste verzoek van de fotograaf werd ingewilligd.
  Mechelen
 2. Rupel Boom verliest ook in Ninove (1-0) en ziet kloof met barrageplaats groeien: “Jammer van gemiste penalty en niet gefloten fout bij goal”
  Voetbal eerste nationale

  Rupel Boom verliest ook in Ninove (1-0) en ziet kloof met barrage­plaats groeien: “Jammer van gemiste penalty en niet gefloten fout bij goal”

  Rupel Boom stond voor twee zespuntenmatchen in de strijd om het behoud, maar net als vorige week tegen Jong Antwerp gingen de Steenbakkers met het kleinste verschil onderuit: 1-0 werd het bij het al tot degradatie veroordeelde Ninove. Tot overmaat van ramp voor de troepen van trainer Nicaise boog Hoogstraten een 0-2 achterstand tegen Jong OHL om in een 3-2 zege en bedraagt de kloof met de barrageplaats intussen al zes punten. Mathematisch kan het nog, maar is de redding nog een realistische doelstelling?