Koen Wauters en Joris Brys (StuBru) doneren plasma aan het Rode Kruis en helpen zo het onderzoek naar behandeling tegen Covid-19.
Volledig scherm
Koen Wauters en Joris Brys (StuBru) doneren plasma aan het Rode Kruis en helpen zo het onderzoek naar behandeling tegen Covid-19. © David Legreve

Koen Wauters en Joris Brys dienen zich aan als plasmadonor: “Kleine moeite in strijd tegen smerig beest”

MechelenZanger/presentator Koen Wauters en Studio Brusselstem Joris Brys hebben zich maandag bij het Rode Kruis aangediend als plasmadonor. Allebei werden ze recent zwaar ziek ten gevolge van Covid-19. Met hun antistoffen kunnen ze coronapatiënten genezen die het nog zwaarder te verduren krijgen. Het Rode Kruis hoopt dat nog meer genezen, mannelijke patiënten hun voorbeeld zullen volgen.

 1. Cleymans en Van Geel zingen ‘We zullen doorgaan’ voor jarig Het KUNSTUUR: “Succes in andere steden herhalen”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  Cleymans en Van Geel zingen ‘We zullen doorgaan’ voor jarig Het KUNSTUUR: “Succes in andere steden herhalen”

  De musea mogen vanaf vandaag weer open en dat werd nergens zo feestelijk gevierd als in Het KUNSTUUR in Mechelen, dat ook zijn eerste verjaardag viert. Vlaams minister Bart Somers kwam het lint knippen, Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zongen ‘We zullen doorgaan’. Dat is Het KUNSTUUR ook zinnens, met een nieuwe expo vanaf februari en vestigingen in andere steden.