MECHELEN Zitstaking voor het milieu op BA Caputsteen
Volledig scherm
MECHELEN Zitstaking voor het milieu op BA Caputsteen © David Legreve

Klimaatspijbelaars houden zitstaking in vier scholen

Geen klimaatmarsen vandaag. De leerlingen die ijveren voor een beter beleid, bleven vandaag op school, maar hielden daar wel een zitstaking tijdens de pauze. Dat was het geval in BimSem, Ursulinen Mechelen, Pitzemburg en Caputsteen.

0 reacties

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 3. RECONSTRUCTIE. Zijn de molotovcocktails tegen gerechtsgebouw en Huis van de Mechelaar gelinkt aan het drugsmilieu?
  PREMIUM
  Mechelen

  RECONSTRUC­TIE. Zijn de molotov­cock­tails tegen gerechtsge­bouw en Huis van de Mechelaar gelinkt aan het drugsmili­eu?

  Wie zat achter de aanslagen op het Mechelse gerechtsgebouw en op het Huis van de Mechelaar en wat was het motief van de daders? Die vragen houden niet enkel speurders, burgemeester en parket bezig, maar ook de inwoners van Mechelen. Terwijl het onderzoek momenteel volop loopt en de verdachten worden geïdentificeerd, hoopt de rechtbank op betere en aangepaste beveiliging: “Een absolute prioriteit!”