Ann en Tony en de medewerkers van 't Vitamientje.
Volledig scherm
Ann en Tony en de medewerkers van 't Vitamientje. © Marc Aerts

Klanten nemen met applaus en cadeautjes afscheid van ‘t Vitamientje: “Je voelde je er altijd welkom”

MechelenMechelaars Ann Baeten (62) en Tony Boussu (62) werden zaterdagavond iets voor sluitingstijd aan hun zaak ‘t Vitamientje verrast door een 50-tal klanten. Het koppel nam na 37 jaar afscheid van hun groente- en fruitwinkel aan de Steenweg.

  1. Magistraat die moest vluchten uit Turkije werkt nu als administratief medewerker bij Justitie: “Waarom zou ik ooit nog in land gaan wonen dat mij als terrorist labelde?”
    PREMIUM
    Mechelen

    Magistraat die moest vluchten uit Turkije werkt nu als administra­tief medewerker bij Justitie: “Waarom zou ik ooit nog in land gaan wonen dat mij als terrorist labelde?”

    Na de mislukte staatsgreep op 16 juli 2016 in Turkije vluchtte Aydin Umut, een voormalig procureur, rechter en lid van de Turkse rechterlijke macht, naar België. Hier zocht hij bescherming nadat hij samen met ruim 4.000 collega-magistraten plotseling werd vervolgd of opgesloten in de gevangenis. Zes jaar later werkt hij hier opnieuw voor Justitie. Weliswaar niet als magistraat, maar wel als administratief medewerker.