Leerlingen van De Wondertuin tonen hun vogels, met reuzenkind Amir.
Volledig scherm
Leerlingen van De Wondertuin tonen hun vogels, met reuzenkind Amir. © John Zorex

Kinderen steunen reuzenkind Amal met papieren vogels

MechelenEnkele Mechelse culturele spelers hebben de handen in elkaar geslagen om de vlucht van ‘Little Amal’ van Turkije naar Engeland onder de aandacht te brengen van de jeugd. Dat met geknutselde vogels.

 1. Autotechnische scholen regio Mechelen ontvangen waterstofwagen: “Voor lessen over alternatieve aandrijfsystemen”
  Sint-Katelijne-Waver

  Autotechni­sche scholen regio Mechelen ontvangen waterstof­wa­gen: “Voor lessen over alternatie­ve aandrijf­sys­te­men”

  Op de campus van Thomas More hogeschool De Nayer in Sint-Katelijne-Waver werd vandaag een Hyundai IX 35 op waterstof geschonken aan autotechnische scholen in het Mechelse. Een bachelor van De Nayer zal van het waterstofvoertuig een leervoertuig maken. “Diagnose Car is sinds 13 jaar partner van de Vlaamse invoerders en concessies voor het verdelen van recente voertuigen en innovatieve technieken in de Vlaamse scholen. Elk voertuig wordt in samenwerking met één van de Vlaamse hogescholen voorzien van oefeningen voor leerlingen. Een waterstofvoertuig is voor de autotechnische scholen onmogelijk aan te kopen maar de samenwerking tussen Alcomotive en Diagnose Car slaat de brug”, geeft projectcoördinator Dirk Goyvaerts mee. “De Hyundai IX35 zal door onder andere de Mechelse scholen gereserveerd kunnen worden voor een periode van twee weken voor lessen over alternatieve aandrijfsystemen. Eerst wordt die nog omgevormd tot een leervoertuig. De nieuwe technologie wordt zo behapbaar voor de leerlingen die mee evolueren in de nieuwste technieken. De leerkrachten autotechnieken ontvangen bovendien een opleiding die hen voorbereid op de lesmogelijkheden van het voertuig.”
 1. Gemeenteraad gaat alweer digitaal
  Mechelen

  Gemeente­raad gaat alweer digitaal

  De Mechelse gemeenteraad vergadert vanavond alweer digitaal. De zitting zou eigenlijk in de raadszaal in het stadhuis doorgaan, maar de burgemeester besliste te elfder ure om deze af te gelasten en te vervangen door een vergadering via Microsoft Teams. Aanleiding is uiteraard de evolutie van de besmettingscijfers en het aandeel van volledig gevaccineerden in het bijzonder. Het publiek kan de zitting volgen op het YouTube-kanaal van de stad. De gemeenteraad vond dit jaar nog maar een keer niet-digitaal plaats: vorige maand.