Michelin international director Gwendal Poullennec met Chef Ken Verschueren van Tinèlle in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michelin international director Gwendal Poullennec met Chef Ken Verschueren van Tinèlle in Mechelen. © BELGA

Ken Verschueren reageert op eerste Michelinster voor Tinèlle: “Totaal onverwacht”

MechelenRuim tien jaar na de sluiting van D’Hoogh en Folliez telt Mechelen opnieuw een sterrenrestaurant: Tinèlle. Maandag bekroonde Michelin oprichter en chef-kok Ken Verschueren (42) met een eerste ster voor het restaurant dat drie jaar geleden opende in Het Predikheren. “Die Michelinster zal niks veranderen. Het is superbelangrijk dat we even toegankelijk blijven.”

  1. Nieuwe restaurants geven voorproefje tijdens Mechelen Culinair: “Gastronomische eters hier houden”
    PREMIUM
    Mechelen

    Nieuwe restau­rants geven voorproef­je tijdens Mechelen Culinair: “Gastrono­mi­sche eters hier houden”

    Na een wachttijd van drie jaar maakt Mechelen Culinair dit weekend een comeback. Verschillende topchefs brengen op de binnenkoer van het stadhuis een of twee signatuurgerechten. Onder hen Bram Simons (26) en Zino Jacobs (30), die een voorproefje zullen serveren van de restaurants waarmee ze vanaf komende zomer Mechelen gastronomisch naar een hoger niveau willen tillen.