Sjampion Jeans bestaat 40 jaar. Zaakvoerder Wim Vervoort poseert trots in zijn winkel
Volledig scherm
PREMIUM
Sjampion Jeans bestaat 40 jaar. Zaakvoerder Wim Vervoort poseert trots in zijn winkel © David Legreve

‘Kampioen van de jeans’ viert 40ste verjaardag: “Bij ons vindt echt iedereen een broek”

MechelenEen vrijdag de 13de hoeft geen slecht nieuws te betekenen. Sjampion Jeans in de Guldenstraat opende op zo’n ongeluksdag, maar mag nu wel veertig kaarsjes uitblazen. Al die tijd aan het roer: Wim Vervoort (59), die de zaak met zijn vader Louis opstartte. “Klanten bedienen is nog altijd het liefste dat ik doe.” Dat nog een jaar of zeven, want dan valt het doek.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.