Het gerechtsgebouw van Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gerechtsgebouw van Mechelen. © David Legreve

Jongeren die opriepen om aanslagen te plegen op politie en gerecht riskeren zes maanden cel

MechelenNegen jongeren tussen de 20 en 28 jaar oud stonden vandaag terecht omdat ze in een WhatsApp-groep opriepen om aanslagen te plegen op het Mechelse gerechtsgebouw en zijn politiediensten. De aanleiding hiervoor was het schietincident in de Mahatma Gandhiwijk waarbij een man werd doodgeschoten door de politie. Het parket vroeg celstraffen tussen de zes maanden met uitstel tot één jaar effectief. De verdediging vroeg de vrijspraak.

 1. Peloton de Paris lanceert Winter Warrior Challenge: “We willen iedereen door extra zware winter loodsen”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  Peloton de Paris lanceert Winter Warrior Challenge: “We willen iedereen door extra zware winter loodsen”

  Het Mechelse cycling label Peloton de Paris heeft ‘Winter Warrior’ gelanceerd, een campagne die een duwtje in de rug wil geven om de komende coronawinter door te komen. Dat met onder meer inspirerende verhalen en een ‘cycling challenge’ van 1.000 km. “Fietsen kan wonderen doen. Het brengt mentale rust ‘when the going gets tough’”, zegt medezaakvoerder Wendy Janssens.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Ongevallen op Antwerpsesteenweg en Zandpoortvest: lichtgewonden overbracht naar ziekenhuis
  Mechelen

  Ongevallen op Antwerpse­steen­weg en Zandpoort­vest: lichtgewon­den overbracht naar ziekenhuis

  Bij de start van het weekend vonden er in Mechelen enkele verkeersongevallen met lichamelijke letsel plaats. Zo was er aan de Antwerpsesteenweg een aanrijding tussen een personenwagen en een fietser. De 78-jarige fietser raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Aan de Zandpoortvest kwam het tot een aanrijding tussen twee personenwagens. Een 85-jarige bestuurder en een 80-jarige passagierster raakte daarbij lichtgewond, alsook de 49-jarige bestuurster van het andere voertuig. Het trio werd overgebracht naar het ziekenhuis.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"