Illustratiebeeld van de rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van de rechtbank in Mechelen. © David Legreve

Jongeman riskeert celstraf voor verduistering van luxeauto van 200.000 euro

MechelenEen 26-jarige Mechelaar riskeert een celstraf van 12 maanden effectief voor de verduistering van een luxevoertuig. Zo huurde hij een een dure Mercedes ter waarde van 200.000 euro en meldde hij op het moment dat hij de wagen moest terugbrengen dat zijn voertuig was gestolen.

 1. Kent u deze nationale voetbaltrots al? Unified-team speelt tegen BV’s eerste match: “Voor de aftrap zie je al dat de bekende Vlamingen het lastig zullen hebben”
  Play
  Mechelen

  Kent u deze nationale voetbalt­rots al? Uni­fied-team speelt tegen BV’s eerste match: “Voor de aftrap zie je al dat de bekende Vlamingen het lastig zullen hebben”

  De Rode Duivels zijn absolute wereldtop. Maar ook het nationale Unified-team, de Belgische voetbalploeg voor mensen met en zonder beperking, heeft zaterdag zijn talent getoond op de velden van Racing Mechelen. Omwille van de coronapandemie was het de allereerste wedstrijd sinds de oprichting. De Unified-spelers gingen de strijd aan met een team van BV’s en ex-Duivels. Benieuwd wie aan het langste eind trok?
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.