MECHELEN Shari Meynen en Ingeborg Verstappen in één van de filmzalen van Cinema Lumière
Volledig scherm
MECHELEN Shari Meynen en Ingeborg Verstappen in één van de filmzalen van Cinema Lumière © David Legreve

Jonge Mechelaars openen Cinema Lumière over twee weken: “Benieuwd naar ons publiek”

MechelenCinema Lumière heeft vrijdag het programma voorgesteld van de eerste speelweken in Mechelen. De bioscoop belooft vanaf de opening over exact twee weken een mix van nieuwe releases, avant-premières van Belgische films en filmklassiekers. “We willen elke dag mensen bij elkaar brengen met filmmagie”, zeggen theatermanagers Ingeborg Verstappen (26) en Shari Meynen (30).

  1. HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheidsrechter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”
    PREMIUM
    Mechelen

    HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheids­rech­ter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”

    Het moet bij zowat elke KV-fan die er op 29 november 2017 bij was tijdens de achtste finale van KV Mechelen tegen KRC Genk, in het geheugen staan gegrift. Uit de speakers van Achter de Kazerne weerklonk plots de boodschap: “Zijn er scheidsrechters aanwezig in het stadion?” Nog voor het gelach van de supporters uitdoofde, stond Luc Bosmans, scheidsrechter in het provinciaal voetbal en Mechelen-supporter, al op het veld én klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. “Toeval of niet, afgelopen weekend heb ik het nog een keertje gedaan”, vertelt Luc.