MECHELEN Shari Meynen en Ingeborg Verstappen in één van de filmzalen van Cinema Lumière
Volledig scherm
MECHELEN Shari Meynen en Ingeborg Verstappen in één van de filmzalen van Cinema Lumière © David Legreve

Jonge Mechelaars openen Cinema Lumière over twee weken: “Benieuwd naar ons publiek”

MechelenCinema Lumière heeft vrijdag het programma voorgesteld van de eerste speelweken in Mechelen. De bioscoop belooft vanaf de opening over exact twee weken een mix van nieuwe releases, avant-premières van Belgische films en filmklassiekers. “We willen elke dag mensen bij elkaar brengen met filmmagie”, zeggen theatermanagers Ingeborg Verstappen (26) en Shari Meynen (30).

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Nieuwe kinderraad Skwebbelaars komt voor het eerst samen: “Speelpleinen en verkeersveiligheid gekozen als onderzoekthema’s”
  Sint-Katelijne-Waver

  Nieuwe kinderraad Skwebbe­laars komt voor het eerst samen: “Speelplei­nen en verkeers­vei­lig­heid gekozen als onderzoekthema’s”

  In Sint-Katelijne-Waver werd vandaag het startschot gegeven van de nieuwe kinderraad Skwebbelaars. Tien Katelijnse kinderen, van het vijfde of zesde leerjaar, zetelen in de raad. “De kinderen in de Katelijnse kinderraad zullen echt een actieve rol spelen. We gaan hen vormen tot onderzoeksjournalisten, onze Skwebbelaars, die de stem van kinderen ruimte geven. We willen niemand voortrekken en er is dus ook geen kinderburgemeester. Elk kind in de kinderraad zal zijn best doen en verdient evenveel aandacht”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “De kinderen hebben vandaag met verkeersveiligheid en speelpleintjes twee thema’s gekozen waarin ze zich de komende tijd gaan verdiepen. Opvallend was dat de kinderen al meteen verkeerspunten konden aanduiden die onze aandacht verdienen. Ze zullen dit schooljaar verschillende keren samenkomen om de resultaten van hun onderzoeken te bespreken.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Politiezone Mechelen-Willebroek doet mee aan Youca Action Day en verwelkomt twee studenten
  Mechelen

  Politiezo­ne Mechelen-Willebroek doet mee aan Youca Action Day en verwelkomt twee studenten

  Agenten van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek hebben donderdag versterking gekregen van twee bijzondere collega’s. Studenten Jill en Cherish van het OLVI Boom liepen vandaag een dagje mee bij de politie. Ze deden dat in het kader van de YOUCA Action Day. Een project van Youth for Change and Action, een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Jill en Cherish blikten in ieder geval al tevreden terug.