Olivier Glorieux en Steve Pithie nemen met Yucopia hun intrek in een pand in de Nekkerspoelstraat in Mechelen
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier Glorieux en Steve Pithie nemen met Yucopia hun intrek in een pand in de Nekkerspoelstraat in Mechelen © David Legreve

Jong Mechels bedrijf helpt ondernemers met vorm van permanente groepsaankopen: “Onze klanten krijgen dezelfde prijzen als multinationals”

Zelfstandige ondernemers en KMO’s toelaten om aan dezelfde prijzen aan te kopen als multinationals. Dat is het opzet van YuCopia, een jong Mechels bedrijf dat begin deze week zijn intrek nam in Nekkerspoel. Het werkt met een vorm van permanente groepsaankopen, een digitaal bestelplatform waar onder meer zelfstandige zorgverleners in deze barre coronatijden de vruchten van plukken.

 1. WeTravel2 ontwikkelt citytrips zonder drempels: “Mensen met beperking hebben evenveel recht op vakantie”
  Play
  Mechelen/Heist-op-den-Berg

  WeTravel2 ontwikkelt citytrips zonder drempels: “Mensen met beperking hebben evenveel recht op vakantie”

  Organisator van toegankelijke reizen WeTravel2, stad Mechelen en de lokale horeca hebben de handen in elkaar geslagen om van de Dijlestad een plek zonder drempels te maken. Het toeristisch aanbod werd volledig gescreend om op die manier een aanbod op maat te kunnen ontwikkelen voor personen met een beperking. Ambitie is het pilootproject uit te dragen naar andere steden.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 3. IVAREM past ophaaldagen in Heffen, Leest en Hombeek aan: “Een aantal ophalers zitten in quarantaine”
  Leest/Hombeek/Heffen

  IVAREM past ophaalda­gen in Heffen, Leest en Hombeek aan: “Een aantal ophalers zitten in quarantai­ne”

  Door het uitvallen van een aantal afvalophalers verschuift de ophaaldag in Heffen, Hombeek en Leest voor de rest van december 2021 van maandag naar dinsdag. De bewoners van alle getroffen straten ontvangen op maandag 6 december een persoonlijke brief met een aangepaste ophaalkalender. “Deze week vielen een aantal ophalers uit die in quarantaine moesten na besmetting met het coronavirus of door een risicocontact. Deze uitval van medewerkers zorgt ervoor dat de ophaaldag in Heffen, Hombeek en Leest voor de rest van december verschuift van maandag naar dinsdag. Alleen zo kunnen we garanderen dat we iedereen zijn huisvuil kunnen ophalen. Bied je huisvuil vanaf de week van 6 december dus op dinsdag aan in plaats van maandag. Concreet wil dat zeggen dat de eerstvolgende huisvuilophaling in Heffen, Hombeek en Leest doorgaat op dinsdag 7 december. De ophaling van PMD en papier/karton blijft wel gewoon op maandag 6 december doorgaan”, benadrukt IVAREM-woordvoerder Filip Van Assche. IVAREM raadt burgers aan om de Recycle App of IVAREM app te downloaden. Zo zijn burgers steeds op de hoogte van de correcte ophaaldag voor hun afvalsoorten.