Joke Van den Bergh en Maarten Peeraer op het bankje van de troostplek in het Vrijbroekpark
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Van den Bergh en Maarten Peeraer op het bankje van de troostplek in het Vrijbroekpark © David Legreve

Joke opent troostplek in Vrijbroekpark: “Maatschappij gaat niet altijd goed om met verdriet”

MechelenHet Vrijbroekpark in Mechelen heeft een troostplek ingericht voor de coronaslachtoffers en iedereen die verdriet met zich meedraagt. Bezoekers worden uitgenodigd om op het bankje stil te staan bij hun verlies en aan het water en de laurier troost en hoop te vinden. “Rouwen is oké en mag getoond worden”, zegt initiatiefneemster Joke Van den Bergh (30).

 1. Julien (67) plaatst bordje ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ aan zijn raam: “Een goede babbel bij een koffietje, dat mis ik”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Julien (67) plaatst bordje ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ aan zijn raam: “Een goede babbel bij een koffietje, dat mis ik”

  “Door die corona kan ik moeilijk iemand aanspreken. Afstand bewaren, hé.” Heistenaar Julien Van Esch (67 jaar) heeft achter het raam van zijn woonst in de Stationsstraat een bordje met daarop het opschrift ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ staan. Door de lockdownperiodes en een afgesprongen relatie zijn het voor Julien eenzame tijden. “Er moet zelfs geen relatie uit voortvloeien. Als ik maar iemand heb om mee te praten.”
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein