Chiro Libertus is blij met het nieuwstse 'lid’: een pinguïnvuilnisbak.
Volledig scherm
Chiro Libertus is blij met het nieuwstse 'lid’: een pinguïnvuilnisbak. © Stad Mechelen

Jeugdverenigingen adopteren pinguïn- en berenvuilnisbakken, die verdwijnen van speelpleinen: “We zoeken er een leuke naam voor”

MechelenDe pinguïn- en berenvuilbakken verdwijnen van de Mechelse speelpleinen. Volgens de stad zijn ze verouderd en passen ze niet in het nieuwe vuilnisbakkenplan. De ‘dieren’ krijgen wel een plaats bij jeugdbewegingen.

 1. Dylan Audenaert en FC Walem willen na eerste punt ook zege tegen VV Duffel: “Winnen is een must”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Dylan Audenaert en FC Walem willen na eerste punt ook zege tegen VV Duffel: “Winnen is een must”

  Tweedeprovincialer FC Walem leek vorig weekend af te stevenen op een derde nederlaag op rij, maar in de toegevoegde tijd bezorgde Dylan Audenaert (26) zijn ploeg nog een punt, 1-1 werd het bij Bonheiden. In de rangschikking maakt het logischerwijze weinig verschil uit, maar op mentaal vlak betekende het late gelijkspel wel een boost in aanloop naar het duel met VV Duffel van aanstaande zondag. Een degradatiewedstrijd?
 2. Shabani M’Faume Ramadhani en leider Willebroekse winnen topper en slaan al vijfpuntenkloof: “We willen kampioen worden”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE B

  Shabani M’Faume Ramadhani en leider Willebroek­se winnen topper en slaan al vijfpunten­kloof: “We willen kampioen worden”

  Is de kampioen in derde provinciale B nu al bekend? Toegegeven, het is wat kort door de bocht, maar feit is wel dat Willebroekse na vier speeldagen al vijf punten los staat in de rangschikking met een perfect rapport. Shabani M’Faume Ramadhani was zondag met drie goals de grote man in de topper tegen Sint-Martinus Halle (4-1). Een hattrick waarmee de 36-jarige middenvelder zijn seizoenstotaal aandikte tot zes stuks.