Jens Michiels van Spruce Goose met zijn freesmachine.
Volledig scherm
Jens Michiels van Spruce Goose met zijn freesmachine. © Wannes Vansina

Impact Factory en nieuwkomer Spruce Goose houden opendeurdag: “Van snijverlies van tegelaars maak ik coasters”

MechelenAltijd al benieuwd geweest naar wat nu precies schuilgaat achter de muren van de Impact Factory? Dan is komend weekend je kans. De hotspot voor al wat te maken heeft met circulair ondernemen, gooit dan voor het eerst de deuren open. De ‘bewoners’ tonen er verrassende staaltjes van hergebruik. Onder hen Jens Michiels (37), die er zich een week geleden letterlijk een werkplek in elkaar timmerde voor zijn Spruce Goose. Hij geeft onder meer houten meubels een nieuw leven. “Weggooien is zo onnozel!”

 1. Herman rijdt tiende keer de volledige 1000km voor Kom op tegen Kanker: “Ik heb geluk gehad en moet dit doen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Herman rijdt tiende keer de volledige 1000km voor Kom op tegen Kanker: “Ik heb geluk gehad en moet dit doen”

  Mechelen vormt het lange hemelvaartweekend opnieuw het decor voor het vertrek en de aankomst van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Voor Herman Sprangers (68) wordt het een blij weerzien. Hij begint donderdag aan zijn tiende editie als solofietser. Hij weet waarom hij het doet: de Mechelaar overwon in 2007 zelf kanker. Aan zijn zijde: dochter Cindy (42), die eveneens de volledige afstand op haar eentje zal afleggen.
 2. Circulaire Impact Factory krijgt vorm: “Plaats voor 200 werkplekken”
  Mechelen

  Circulaire Impact Factory krijgt vorm: “Plaats voor 200 werkplek­ken”

  Stad Mechelen en Stadsmakersfonds hebben een overeenkomst gesloten om van een voormalige wasserij en een leegstaand kantoorgebouw een laboratorium voor circulaire economie te maken. Over pakweg vijf jaar moet de site achter woonzorgcentrum Hof van Egmont dankzij de publiek-private samenwerking bruisen van de bedrijfjes. “In de Impact Factory is over een paar jaar plaats voor tussen 150 en 200 werkplekken”, zegt Toon Manders van het coöperatief investeringsfonds.