De moeder van Koen Vonckx woonde bijna vijftig jaar in de Mahatma Gandhistraat.
Volledig scherm
De moeder van Koen Vonckx woonde bijna vijftig jaar in de Mahatma Gandhistraat. © Google

“Ik word hier opgelicht”: Zoon van overleden huurster boos over eindafrekening Woonpunt

Mechelen“Ik word hier opgelicht.” Koen Vonckx is niet te spreken over een factuur van 1.200 euro die hij kreeg van Woonpunt Mechelen voor het renoveren van de woning waar zijn moeder bijna 48 jaar in woonde. De sociale huisvestingsmaatschappij zegt dat alles correct is verlopen.

 1. François is terug van klimactie op Mont Ventoux voor goed doel: “Geen dertig beklimmingen, maar wel een nieuw record”
  PREMIUM
  Bonheiden/Keerbergen

  François is terug van klimactie op Mont Ventoux voor goed doel: “Geen dertig beklimmin­gen, maar wel een nieuw record”

  Fitnessuitbater en fervent fietser François van Velthoven (52) heeft vorige week de mythische Mont Ventoux vijftien keer beklommen voor het goede doel. Op zondag kwam hij aan in Bonheiden voor een officiële verwelkoming en kon hij een beweegrobot overhandigen aan Marthe (7). In eerste instantie had François dertig beklimmingen voor ogen, maar een mistral gooide roet in het eten. “Maar mijn missie is geslaagd. Marthe is content, dus ik ook”
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Senne Vits en Rupel Boom pakken hoopgevend punt op bezoek bij Patro Eisden (0-0): “De vooruitzichten zijn mooi”
  voetbal 1N

  Senne Vits en Rupel Boom pakken hoopgevend punt op bezoek bij Patro Eisden (0-0): “De vooruit­zich­ten zijn mooi”

  In de rangschikking schieten de Steenbakkers er niet al te veel mee op, maar op mentaal vlak betekende het punt dat werd gepakt bij Patro Eisden een wereld van verschil, 0-0 was de eindstand. Na vier nederlagen op rij is de nul van de tabellen en bewees Rupel Boom vanuit een stevige organisatie dan toch een resultaat te kunnen neerzetten. Doelman Senne Vits, voor het eerst dit seizoen tussen de palen in competitieverband, was tevreden na afloop.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.