Triatleet Diego Van Looy revalideert in AZ Sint-Maarten nadat hij op Mallorca werd aangereden
Volledig scherm
PREMIUM
Triatleet Diego Van Looy revalideert in AZ Sint-Maarten nadat hij op Mallorca werd aangereden © David Legreve

“Ik mag blij zijn dat ik nog leef”: triatleet Diego Van Looy (30) start revalidatie nadat hij in Mallorca de dood in de ogen keek

MechelenEén maand nadat hij in volle voorbereiding voor het WK duatlon werd aangereden door een vrachtwagen én twee zware operaties later, begon Mechels triatleet Diego Van Looy (30) maandag aan zijn revalidatie. “Ik wil zo snel mogelijk opnieuw mijn topniveau halen”, luidt het. Wij zochten de triatleet op in het ziekenhuis.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Stad steunt ontharding voortuinen in Voetbalstraat met klimaatsubsidie van 5.000 euro: “Wordt een aangenamere plek om te wonen”
  Mechelen

  Stad steunt ontharding voortuinen in Voetbal­straat met klimaatsub­si­die van 5.000 euro: “Wordt een aangename­re plek om te wonen”

  Zeven gezinnen uit de Voetbalstraat ontharden dit weekend samen hun voortuinen, goed voor een oppervlakte van 50 vierkante meter, om er vervolgens planten en bomen in de plaats te zetten. Een initiatief dat door Stad Mechelen beloond wordt met een klimaatsubsidie van 5.000 euro. “Ieder jaar verdelen we vanuit Mechelen Klimaatneutraal subsidies aan projecten die draagvlak creëren en bijdragen aan de realisatie van de doelstellingen van ons Klimaatplan 2030”, zegt schepen van Milieu en Klimaat Marina De Bie (VLD-GROEN-M+). “Dat hebben de bewoners van de Voetbalstraat goed begrepen, want door hun voortuinen te ontharden kan het regenwater beter in de grond trekken, kunnen er bomen en planten groeien, zorgen ze voor verkoeling in de zomer en gaat de luchtkwaliteit in de straat erop vooruit. Kortom een aangenamere plek om te wonen.” Dit weekend wordt er onthard, het groen wordt later aangelegd. Voor de inrichting hebben de bewoners zich laten begeleiden door Regionaal Landschap Rivierenland, om te bekijken welke beplanting het beste is specifiek voor deze tuinen en deze grond. “Ieder gezin maakt zijn eigen keuzes, maar het zal wel een geheel vormen, onder andere met dezelfde planten maar ook met houten elementen die terugkomen, bijvoorbeeld in bloembakken of rond de brievenbus”, klinkt het.