Toon Pellegrims was bijzonder blij met de opbrengst van zijn Ronde rond België.
Volledig scherm
Toon Pellegrims was bijzonder blij met de opbrengst van zijn Ronde rond België. © Marc Aerts

“Ik heb afgezien, maar toch is het jammer dat het voorbij is”: Toon rijdt Ronde rond België uit

Mechelen“Ik heb afgezien!” Mechelaar Toon Pellegrims (22) was vrijdagavond blij dat zijn Ronde rond België erop zat na zowat 1.500 kilometer. Hij zamelde er meer dan 4.700 mee in voor Kom op tegen Kanker.

 1. Andy uit Beerzel bakt ‘Bjeizelse Burgers’ in nieuwe foodtruck: “Zowel klassieke burgers al speciale varianten”
  Beerzel

  Andy uit Beerzel bakt ‘Bjeizelse Burgers’ in nieuwe foodtruck: “Zowel klassieke burgers al speciale varianten”

  De 22-jarige Beerzelnaar Andy Truyts heeft de foodtruck Bjeizelse Burgers opgericht. De jonge ondernemer heeft op zijn kaart zowel Amerikaanse beefburgers als vegetarische burgers staan, die hij op feestjes, jaarmarkten en festivals aan de man brengt. “Als kind kwam ik vaak helpen in het Frituur ‘t Boske, gerund door mijn stiefmoeder. Haar passie voor het bakken van frietjes en het bedienen van klanten werd al snel overgebracht naar mij. Ik wou altijd al iets op zelfstandige basis doen en een eigen foodtruck leek me wel wat”, legt Andy uit. “Bjeizelse Burgers kunnen zowel klassiek, met bijvoorbeeld gebakken ajuin, als wat specialer zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld een hamburger met salami, looksaus en fetta, en een hamburger met gegrilde courgette, paprika en spek. Door zelf wat te experimenten kom ik aan nieuwe recepten voor mijn hamburgers.” Bjeizelse Burgers kon je vorig weekend nog op het Putse festival BProck vinden. Eerder stond Andy al burgers te bakken op de jaarmarkt in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en foodtruck festival Kocoon in Nijlen. “Bedoeling is dat je ons binnenkort op verschillende markten kan terugvinden en ik ben ook aan het uitkijken naar staanplaatsen voor tijdens de week. Er worden ook verschillende formules aangeboden voor feesten”, klinkt het. Meer informatie op www.bjeizelseburgers.be.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Scoutsgroep Sint-Paulus is Duurzame Held 2021 van Bonheiden: ‘Elektruck’ voorzag kamp van stroom
  Bonheiden

  Scouts­groep Sint-Pau­lus is Duurzame Held 2021 van Bonheiden: ‘Elektruck’ voorzag kamp van stroom

  Scoutsgroep Sint Paulus mag zich de Duurzame Held 2021 van Bonheiden noemen. Tijdens de week van de duurzame gemeente van 18 tem 25 september kon een stem uitgebracht worden op de verschillende genomineerden die dit jaar hun steentje hebben bijgedragen voor een beter klimaat. “In het voorjaar van 2021 ontwikkelde de Scoutsgroep Sint Paulus de ‘Elektruck’. Deze zonnewagen voorziet de scouts tijdens het kamp van stroom waardoor er niet langer een dieselgenerator dient te draaien. Een mooie bijdrage aan de klimaatambities van de gemeente Bonheiden en een signaal naar de jeugd dat de transitie naar een duurzame gemeente mogelijk is”, deelt het lokaal bestuur mee. De top drie van de verkiezing werd verder aangevuld met de Sint Maria school, voor de ontharding die de school samen met de ouders uitvoerde tijdens de voorbije zomervakantie en Klimaan voor de activering van burgerkapitaal voor de plaatsing van meer dan 10 zonne-installaties op gemeentelijk patrimonium. De verschillende genomineerden ontvangen van de gemeente nog een attentie voor hun engagement.