In het Mechels Broek kan je voortaan letterlijk en figuurlijk de stap zetten naar een betere geestelijke gezondheid dankzij de inrichting van een TE GEKke wandeling. Zaterdagochtend werd de audioroute ingewandeld.
Volledig scherm
In het Mechels Broek kan je voortaan letterlijk en figuurlijk de stap zetten naar een betere geestelijke gezondheid dankzij de inrichting van een TE GEKke wandeling. Zaterdagochtend werd de audioroute ingewandeld. © Fenna De Smet

Hugo Matthysen schrijft TE GEKke wandeling voor Mechels Broek

MechelenIn het Mechels Broek kan je voortaan letterlijk en figuurlijk de stap zetten naar een betere geestelijke gezondheid dankzij de inrichting van een TE GEKke wandeling.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Stad realiseert “ongeziene begrotingsoefening van 24 miljoen”: een overzicht van wat dat betekent voor de Mechelaar
  PREMIUM
  Mechelen

  Stad realiseert “ongeziene begrotings­oe­fe­ning van 24 miljoen”: een overzicht van wat dat betekent voor de Mechelaar

  Het Mechelse stadsbestuur heeft woensdag de gewijzigde meerjarenplanning tot 2025 voorgesteld na een “ongeziene begrotingsoefening”. De stad stond voor de uitdaging om 24 miljoen euro te vinden, of zowat drie procent van het budget. Er werd bespaard op de eigen werking en het investeringsritme werd getemperd. De gemeentebelastingen blijven ongewijzigd, maar de Mechelaars zullen de zoektocht naar inkomsten mogelijk toch in hun portemonnee voelen.
 3. Invaller Daniël Mombers helpt SC Duffel aan overwinning in Duffelse derby tegen VV (1-2): “In deze positie mogen we hoger mikken”
  voetbal derde provinciale C

  Invaller Daniël Mombers helpt SC Duffel aan overwin­ning in Duffelse derby tegen VV (1-2): “In deze positie mogen we hoger mikken”

  Voor het eerst sinds de oprichting van SC Duffel in 2020 stond er zondag nog eens een Duffelse derby met inzet geprogrammeerd. Na de degradatie van VV Duffel vorig seizoen komen beide ploegen inmiddels uit in derde provinciale, maar daar liggen de belangen ook weer uit elkaar. VV moet alle zeilen bijzetten om een nieuwe degradatie te ontlopen terwijl SC sinds de trainerswissel vooral omhoog kan kijken. En dat mogen ze na de derby blijven doen, want de groep van Timothy Heylen haalde een achterstand op en won met 1-2. Een groot contrast met VV Duffel dat door het gelijkspel van Rijmenam de nieuwe rode lantaarn is.