Houtimporteur Trap na 70 jaar over de kop

MECHELENHoutimport Trap Frans en Zoon NV in Mechelen heeft na zeventig jaar de boeken neergelegd. Volgens de curator is het faillissement van het bekende familiebedrijf deels het gevolg van de verhuis van de productie naar Hongarije.

 1. AZ Sint-Maarten start bouw van afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie: “Maar nood aan plaatsen blijft torenhoog”
  Mechelen

  AZ Sint-Maar­ten start bouw van afdeling kinder- en jeugdpsy­chi­a­trie: “Maar nood aan plaatsen blijft torenhoog”

  AZ Sint-Maarten in Mechelen is gestart met de realisatie van een nieuwbouw voor TheA (Therapeutisch Atelier), de dageenheid kinder- en jeugdpsychiatrie van het ziekenhuis. Midden 2022 kan deze daardoor verhuizen van Duffel naar Mechelen. Het aantal plaatsen blijft voorlopig gelijk, terwijl de nood torenhoog is. “Vorige week kregen we op tien minuten tijd zestig aanmeldingen voor vijf plaatsen”, zegt kinder- en jeugdpsychiater Daniëlle van de Merwe. In de nieuwbouw is plaats voor meer, maar AZ Sint-Maarten wacht op de overheid.
 1. Fietsers raken gewond bij twee afzonderlijke ongevallen
  Mechelen

  Fietsers raken gewond bij twee afzonder­lij­ke ongevallen

  In Mechelen zijn donderdag twee fietsers gewond geraakt bij twee afzonderlijke ongevallen. Zo werd op de Liersesteenweg een 52-jarige vrouw aangereden door een personenwagen. De vrouw liep lichte verwondingen op en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Het andere ongeval gebeurde op het Hoogstratenplein. Hier liep een 16-jarige jongeman lichte verwondingen op nadat hij met zijn fiets betrokken was bij een aanrijding met een personenwagen.
 2. Vernieuwde Proxy Delhaize heropent morgen: “Zelfs onze grotere parking zetten we open ten dienste van het dorp”
  Leest

  Vernieuwde Proxy Delhaize heropent morgen: “Zelfs onze grotere parking zetten we open ten dienste van het dorp”

  Georganiseerde chaos vandaag in en rond de Proxy Delhaize in de Dorpstraat in Leest. Medewerkers en externen waren de hele dag druk in de weer om de vernieuwde winkel klaar te stomen voor de opening donderdag. De zaak is de helft groter. “Maar we blijven een buurtsupermarkt, met nu ook parkeerruimte voor de school en de fanfare”, zegt uitbater Koen Asselman (49).