De horeca-uitbaters van de Grote Markt hangen zwarte vlaggen uit als protest tegen de verhuis van de festiviteiten op de Vlaamse en Nationale Feestdag.
Volledig scherm
De horeca-uitbaters van de Grote Markt hangen zwarte vlaggen uit als protest tegen de verhuis van de festiviteiten op de Vlaamse en Nationale Feestdag. © David Legreve

Horecazaken Grote Markt hangen zwarte vlaggen uit – Horeca Mechelen waarschuwt voor 'politiek spel'

Verschillende horecazaken van de Grote Markt in Mechelen hingen maandag zwarte vlaggen uit, als protest tegen de verhuis van de Vlaamse en Nationale Feestdag naar de Kruidtuin. Volgens Horeca Mechelen en Mechelen Feest is er echter een goed akkoord in de maak. “Dit protest is een politiek spel, waar onze horeca-uitbaters voor worden gebruikt.”

1 reactie

 • Kristel Verheyden

  2 jaar geleden
  Er werd op de vergadering besloten om te wachten met acties tot 29/4, gezien de horecazaken geen feedback hebben mogen ontvangen van enerzijds Stad Mechelen anderzijds Horeca Vlaanderen/Mechelen denk ik niet dat de horecazaken een verkeerd iniatief hebben genomen... Als er in het begin een dialoog had geweest dan had dit misschien niet het zoveelste (politieke) debacle geweest.
 1. KVM-huurling Arno Van Keilegom tekent driejarig contract bij Helmond Sport: “Grote blijk van waardering”

  KVM-huur­ling Arno Van Keilegom tekent driejarig contract bij Helmond Sport: “Grote blijk van waardering”

  Arno Van Keilegom (21) keert komende zomer niet meer terug bij KV Mechelen. De huurling was dit seizoen aan zijn eerste als prof toe en toonde zich bij de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport met negen goals en twee assists ook meteen bepalend. Beide partijen groeiden naar elkaar toe en aangezien Malinwa de optie in Van Keilegoms contract niet lichtte, stond niets een verbintenis voor drie jaar nog in de weg.
 2. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectieven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”
  Triatlon

  Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectie­ven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”

  Na een jaar waarin het aantal triatlonwedstrijden in eigen land op twee handen te tellen zijn, ziet er naar uit dat onder de huidige coronarestricties er ook in mei weinig tot geen triatlon- of duatlonwedstrijden in ons land georganiseerd zullen worden. Zowel organisatoren als atleten vragen om duidelijkheid, maar voorlopig zijn de perspectieven voor de sport die de laatste jaren duidelijk in de lift zat in ons land op korte termijn niet meteen hoopgevend. “Nochtans is triatlon de sport bij uitstek die perfect coronaproof kan georganiseerd worden”, benadrukt Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee