De horeca-uitbaters van de Grote Markt hangen zwarte vlaggen uit als protest tegen de verhuis van de festiviteiten op de Vlaamse en Nationale Feestdag.
Volledig scherm
De horeca-uitbaters van de Grote Markt hangen zwarte vlaggen uit als protest tegen de verhuis van de festiviteiten op de Vlaamse en Nationale Feestdag. © David Legreve

Horecazaken Grote Markt hangen zwarte vlaggen uit – Horeca Mechelen waarschuwt voor 'politiek spel'

Verschillende horecazaken van de Grote Markt in Mechelen hingen maandag zwarte vlaggen uit, als protest tegen de verhuis van de Vlaamse en Nationale Feestdag naar de Kruidtuin. Volgens Horeca Mechelen en Mechelen Feest is er echter een goed akkoord in de maak. “Dit protest is een politiek spel, waar onze horeca-uitbaters voor worden gebruikt.”

1 reactie

 • Kristel Verheyden

  2 jaar geleden
  Er werd op de vergadering besloten om te wachten met acties tot 29/4, gezien de horecazaken geen feedback hebben mogen ontvangen van enerzijds Stad Mechelen anderzijds Horeca Vlaanderen/Mechelen denk ik niet dat de horecazaken een verkeerd iniatief hebben genomen... Als er in het begin een dialoog had geweest dan had dit misschien niet het zoveelste (politieke) debacle geweest.
 1. Met mobiel team naar de Mechelse wijken voor ‘vaccins van de tweede kans’: “AstraZeneca en Johnson & Johnson heb ik geweigerd, maar ik ben blij met deze Pfizer”
  Mechelen

  Met mobiel team naar de Mechelse wijken voor ‘vaccins van de tweede kans’: “AstraZene­ca en Johnson & Johnson heb ik geweigerd, maar ik ben blij met deze Pfizer”

  Het vaccinatiecentrum van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver stuurt een mobiel team op pad om nog niet-ingeënte bewoners alsnog aan een coronaprik te helpen. In de Donkerlei in Mechelen stonden ze vandaag bij de opening aan te schuiven. “Op die manier ben ik volledig gevaccineerd tegen dat de school begint”, zegt Sebbe Peeters (12).
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.