Mechelen ontwaakte op 7 december met een gigantisch cadeau op de Grote Markt. Het bleek een lege doos met een pakkende boodschap: maar liefst 1 kind op 5 in België leeft in armoede. Het was het startschot van de actie ‘Make 2020 Great Again’, waarin Frances Lefebure, haar team van Make Belgium Great Again en het Kinderarmoedefonds het eindejaar aangrepen om het thema kinderarmoede extra onder de aandacht te brengen.
Volledig scherm
Mechelen ontwaakte op 7 december met een gigantisch cadeau op de Grote Markt. Het bleek een lege doos met een pakkende boodschap: maar liefst 1 kind op 5 in België leeft in armoede. Het was het startschot van de actie ‘Make 2020 Great Again’, waarin Frances Lefebure, haar team van Make Belgium Great Again en het Kinderarmoedefonds het eindejaar aangrepen om het thema kinderarmoede extra onder de aandacht te brengen. © VTM

“Hoopvol” of “niet voldoende”? Politici interpreteren kinderarmoedecijfers verschillend

MechelenDe kinderarmoede in Mechelen is vorig jaar gedaald, van 14,8 naar 14,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van Kind & Gezin.

 1. Proces tegen Marc Van Ranst na dagvaarding door Nederlands coronascepticus uitgesteld naar augustus: “Dit is een voorbeeld van procesmisbruik”
  PREMIUM
  Mechelen

  Proces tegen Marc Van Ranst na dagvaar­ding door Nederlands coronascep­ti­cus uitgesteld naar augustus: “Dit is een voorbeeld van procesmis­bruik”

  Professor-viroloog Marc Van Ranst stond vanmiddag voor de rechter in Mechelen. Dit nadat hij gedagvaard werd door Nederlands coronascepticus Willem Engel. Die laatste vond dat Van Ranst hem door meerdere uitspraken in een slecht daglicht had geplaatst. De zaak werd vandaag nog niet gepleit, maar wel uitgesteld naar augustus.
 2. Mama van turnster Jutta ziet haar dochter schitteren op groot scherm bij Gymflex: “Je kind zien vallen, is moeilijk”
  PREMIUM
  Mechelen

  Mama van turnster Jutta ziet haar dochter schitteren op groot scherm bij Gymflex: “Je kind zien vallen, is moeilijk”

  Mireille Schepers (45) kijkt niet graag naar de wedstrijden van haar dochter Jutta uit schrik haar van de ongelijke leggers of balk te zien vallen, maar dinsdag deed ze het toch. Bij Gymflex, de Mechelse club van de turnster, volgde ze de olympische finale van de Belgische ploeg, om haar dochter… op haar buik te zien belanden. «Maar ik ben o zo fier!»