Volledig scherm

Hoogspanningslijn tussen Schelle en Mechelen verdwijnt

SCHELLE/NIEL/AARTSELAAR/RUMST/MECHELENNetbeheerder Elia start vanaf volgende week met de ontmanteling van de bijna honderd jaar oude, zestien kilometer lange hoogspanningslijn tussen Schelle en Mechelen. De mensen die vlakbij een van de 82 masten wonen, reageren alvast enthousiast: "We krijgen niet alleen een mooier zicht, we gaan ook veel beter slapen."

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Circus Pipo, dat al sinds maart vorig jaar in Bonheiden verblijft, maakt zich klaar voor eerste nieuwe shows na lockdown: “De zenuwen beginnen te komen”
  Bonheiden

  Circus Pipo, dat al sinds maart vorig jaar in Bonheiden verblijft, maakt zich klaar voor eerste nieuwe shows na lockdown: “De zenuwen beginnen te komen”

  “Als ik al denk aan de eerste bezoekers aan de kassa, begint het in mijn buik te kriebelen.” Bij Circus Pipo staan ze te popelen om vanaf 7 juli opnieuw hun acts voor een publiek te brengen. De circusfamilie verbleef door corona sinds maart 2020 op een weide langs de Putsesteenweg in Bonheiden, een record voor het rondtrekkend gezelschap.