Het centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed CEMPER in Mechelen heeft de zoektocht naar een thuis voor meer dan honderd historische theaterpoppen succesvol beëindigd. Een deel gaat naar het Mechelse Museum Hof van Busleyden.
Volledig scherm
Het centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed CEMPER in Mechelen heeft de zoektocht naar een thuis voor meer dan honderd historische theaterpoppen succesvol beëindigd. Een deel gaat naar het Mechelse Museum Hof van Busleyden. © Rudy Gadeyne

Hof van Busleyden neemt collectie Mechelse theaterpoppen over

MechelenHet centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed CEMPER in Mechelen heeft de zoektocht naar een thuis voor meer dan honderd historische theaterpoppen succesvol beëindigd. Een deel van de unieke collectie gaat naar Museum Hof van Busleyden.

  1. MIJN STAD. Hannelore Candries, zangeres met liefde voor Mechelen: “Elke Maneblusser wil vanuit zijn woning de Sint-Romboutstoren zien”
    PREMIUM
    Mechelen

    MIJN STAD. Hannelore Candries, zangeres met liefde voor Mechelen: “Elke Maneblus­ser wil vanuit zijn woning de Sint-Romboutsto­ren zien”

    Drie jaar woonde Hannelore Candries (28) in Antwerpen, maar ze was blij toen ze naar haar geboortestad kon terugkeren. De zangeres, ook bekend als Ellenore, is dan ook verknocht aan Mechelen. Het is de stad waar ze opgroeide en al het vaakst optrad, op 17 december ook weer met ‘Ne Formidale Kessemis’. “Mechelen voelt soms aan als een dorp", vertelt de dochter van Connie Neefs.