Archiefbeeld van een actie van Voorpost met dezelfde spandoek in Aarschot. De personen op de foto staan vandaag niet terecht in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een actie van Voorpost met dezelfde spandoek in Aarschot. De personen op de foto staan vandaag niet terecht in Mechelen. © Repro Bollen

“Het was een politiek statement, geen aanzet tot haat”: advocaten van leden Voorpost vragen vrijspraak na actie tijdens wekelijks markt

MechelenTwee maanden nadat vier leden voor Voorpost terecht stonden voor het verspreiden van racisme en haat, kwamen vandaag hun advocaten aan het woord. Het viertal voerde in mei 2020 actie op de Schoenmarkt in Mechelen. Ze ontplooiden toen spandoeken met daarop ‘Stop Islamisering’. “Een politiek statement”, vindt de verdediging.  

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek