Mikhail Bolshakov (21) maakte zijn moeder Vera op 14 december op beestachtige wijze af.
Volledig scherm
PREMIUM
Mikhail Bolshakov (21) maakte zijn moeder Vera op 14 december op beestachtige wijze af. © RV

Het verhaal van de Mechelse kannibaal ging de hele wereld rond: zoon (21) stikt in baarmoeder van vermoorde moeder (48)

Het moet één van de gruwelijkste moorden zijn geweest in de recente geschiedenis van Mechelen en ver daarbuiten. Midden december 2008 vermoordde de 21-jarige Mikhail Bolshakov zijn moeder Vera (48). Nadien probeerde hij haar op te eten. Hij stikte in de baarmoeder en belandde in een coma waar hij niet meer zou uit ontwaken. Heel de wereld volgde de feiten op de voet. Lees meer misdaadverhalen in dit dossier.

 1. Stad promoot Mechelenbon als relatiegeschenk bij bedrijven
  Mechelen

  Stad promoot Mechelen­bon als relatiege­schenk bij bedrijven

  De stad Mechelen zal de komende dagen de Mechelenbon promoten bij bedrijven als relatiegeschenk. Bedrijven die minimaal 10 Mechelenbonnen aankopen, krijgen van de stad een vermindering van 20 procent op de aankoopprijs. Om te kunnen genieten van deze prijsvermindering, dienen ondernemingen de cadeaubonnen aan te kopen voor 31 januari. Voor deze stadsmaatregel trekt de stad tot 120.000 euro uit. “Als multiplicatoreffect stellen we vast dat wanneer de stad 120.000 investeert, de ondernemers er 480.000 bovenop leggen. Zodoende krijgt de lokale handel en horeca een injectie van 600.000 euro”, zegt schepen van Economie Greet Geypen. Om de cadeaubon nog meer in de kijker te zetten, gaat de stad de Mechelenbon ook promoten als kerstcadeau. Inmiddels kan je met de Mechelenbon al bij meer dan tweehonderd lokale handelaars terecht.
 1. Lichaam van Katrina (25) zat 10 maanden verstopt in een kist op de kinderkamer. “Dochtertje heeft maandenlang gespeeld voor het graf van haar moeder. Ze heeft de kist zelfs versierd”
  PREMIUM

  Lichaam van Katrina (25) zat 10 maanden verstopt in een kist op de kinderka­mer. “Dochtertje heeft maanden­lang gespeeld voor het graf van haar moeder. Ze heeft de kist zelfs versierd”

  De perfecte moord leek het. En toch werd Robert-Jan Breukel tot 12 jaar cel veroordeeld voor de moord op Katrina Khanyak (25). Haar lichaam lag tien maanden lang verstopt in een koffer op de kinderkamer. Katrina’s vijfjarige dochtertje versierde de kist zelfs met kindertekeningen. Omdat het huis waar de kist werd gevonden vlak op de Belgisch-Nederlandse grens lag, kreeg het dossier de naam ‘Het Grenslijk’.
 2. We spraken exclusief met Carl De Schutter, de man die al 25 jaar in de cel zit voor de moord op Karel Van Noppen: “Samen afgestudeerd met Belkacem”
  PREMIUM

  We spraken exclusief met Carl De Schutter, de man die al 25 jaar in de cel zit voor de moord op Karel Van Noppen: “Samen afgestu­deerd met Belkacem”

  Vijfentwintig jaar na de moord op veearts Karel Van Noppen zit één dader nog altijd in de cel: Carl De Schutter (54), de man die de moord in opdracht van de hormonenmaffia organiseerde. Drie andere daders werden in 2009 vervroegd vrijgelaten. Het Laatste Nieuws kon exclusief met De Schutter spreken over Van Noppen, ‘buurman’ Freddy Horion en Fouad Belkacem. “Ik ben aan mijn 25ste jaar achter de tralies begonnen. Nog vier jaar te gaan. Die komedie over vervroegd vrijlaten mag stoppen.” Lees meer misdaadverhalen in ons dossier.