Café De Wei is één van de locaties waar vzw Het Paradijs werk van Jan De Winter toont.
Volledig scherm
Café De Wei is één van de locaties waar vzw Het Paradijs werk van Jan De Winter toont. © EDT

Het Paradijs zet werk van overleden Jan de Winter in de kijker: “Nog vele grootse plannen met grote Mechelaars”

MechelenExact één jaar geleden, op 13 augustus 2020, overleed Jan De Winter (84). Als ode aan één van de belangrijkste Mechelse kunstenaars van de afgelopen decennia, stelt de nieuwe vzw Het Paradijs Winters werk tentoon op 3 locaties in de Dijlestad. “We hebben nog vele andere, grootse plannen: een expo rond Hortense Champagne, een project rond Herman De Coninck…”, sommen Marc Van Camp en Henk Van Nieuwenhove op.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Van Mechelen tot Lier: op deze 7 tweedehandsbeurzen in de regio Mechelen doe je koopjes tijdens de maand oktober
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Mechelen tot Lier: op deze 7 tweede­hands­beur­zen in de regio Mechelen doe je koopjes tijdens de maand oktober

  Zoek jij nog een warm jasje voor je kroost nu de herfst in het land is? Verzamel je lp’s, boeken of voetbalshirts en ontbreekt er nog een stuk in je collectie? Onze redactie zocht voor jou alvast zeven tweedehandsbeurzen uit in de regio Mechelen, waar je daarvoor terechtkan tijdens de maand oktober. Van boeken in Mechelen tot speelgoed in Lier: op deze beurzen doe jij misschien wel de koop van je leven.
 3. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 4. Effectieve celstraf voor winkeldief die stal omdat hij een groot gezin had
  Mechelen

  Effectieve celstraf voor winkeldief die stal omdat hij een groot gezin had

  Een Nederlander is door de rechter in Mechelen veroordeeld tot een effectieve celstraf van 8 maanden en een geldboete van 800 euro. De Nederlander werd schuldig bevonden aan een winkeldiefstal. Die pleegde hij in 2021 in een filiaal van supermarkt Carrefour. De man werd op heterdaad betrapt en wilde de diefstal eerst onderling regelen. Aan de winkelbediende zei hij dat hij een groot gezin en daarom de spullen had willen stelen. Opdagen voor zijn proces deed de man niet. Hij liet verstek gaan.